Юристи Руху “Справедливість” рятують жителів Вінниччини від свавілля чиновників

Вінниця 1Юристи та актив Вінницької обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» протидіють земельним та фінансовим махінаціям місцевої влади.

Жертвами беззаконня чиновників стали мешканців ОСББ «Долина 39». Вони звернулися з проблемою незаконного будівництва багатоквартирного житлового будинку по вул. Довженка, 39 у Вінниці. Людей турбує, що при виділенні місцевою владою земельної ділянки під забудову були допущенні численні порушення законодавства та будівельні норми. Зокрема, не були отримані або були отримані з порушеннями дозволи і погодження щодо отримання будівельних норм при проектуванні новобудови. Окрім цього, невідомими особами під час проведення громадських слухань постійно намагалися зірвати обговорення та голосування по важливим для людей питанням.

Наразі юристи Руху ведуть офіційне листування з відповідними інстанціями Вінниці, аби отримати необхідну інформацію та роз’яснення по питанням, які хвилюють мешканців, адже мова йде про можливу загрозу їхньому здоров’ю та життю.

Також до керівника Вінницької обласної організації Руху Романа Корченюка звернулася жителька сільської громади с. Гальжбіївка (Ямпільський район, Вінниччина) зі скаргою на неправомірні дії посадових осіб Гальжбіївської сільської ради. Жінка виклала факти фінансових махінацій щодо:

  • оренди земельних ділянок;
  • виділення коштів на ремонт будівлі, що є музеєм, однак немає будь-якої офіційної документації, яка б це підтверджувала;
  • зловживання чиновниками посадовими обов’язками тощо.

Вінниця 2Місцеві жителі просять посприяти у вирішенні даної проблеми. Було негайно подано заяву про вчинення кримінального правопорушення. Дане питання знаходиться на постійному контролі юристів Руху та особисто Романа Корченюка.