Негайний захист свідків та членів їх сімей не дозволить розвалити ключове українське слідство, — Наливайченко

Коментуючи в ефірі Громадського радіо напад на сім’ю бійця 92-ї бригади ЗСУ, екс-співробітника СБУ Кирило Вереса, який брав участь у затриманні офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Російської Федерації Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, В.Наливайченко наголосив: «Важливо, аби діяла СБУ, правоохоронні органи, прокуратура. Потрібно захистити свідків, їхніх рідних та матеріали слідства. Щоб у власній країні не розвалити ключову справу для України».

Лідер «Антикорупційного руху» та колишній очільник СБУ нагадав, що перших ГРУшників в Україні було затримало ще у квітні 2014 року, а усього на той період було затримано майже 200.

«Їх потрібно усіх, як свідків, викликати на процес! А ці двоє (Єрофеєв та Олександров) мають бути засуджеені справедливо, а всі свідки, матеріали слідства мають бути захищені», — наголосив колишній голова СБУ

Нагадаємо, у Києві в квартиру Кирила Вереса увірвалися невідомі. Про це заявила його дружина Ганна Верес.Під час нападу сам військовослужбовець перебував у місті Щастя на Луганщині. В квартирі знаходилася його дружина. Люди в масках зв’язали її і влаштували допит про деталі затримання ГРУшников, місце служби чоловіка і його командира бригади.

«Я захищаю свою країну, а моя країна не може захистити мою сім’ю, — заявив Кирило Верес.