Наливайченко: Жодного спонсорування хабарників-корупціонерів — рішуча вимога бізнесу, яку я підтримую!

18 березня лідер «Антикорупційного руху» та громадсько-політичного об’єднання «Справедливість» В. Наливайченко взяв участь в роботі українського форуму бізнесу, де заявив:

«Мені передали документи на форумі, де як і хто тисне на бізнесменів. Люди не хочуть давати хабарі для некомпетентних управлінців офшорної влади. Жодного спонсорування хабарників-корупціонерів, — така сьогодні рішуча вимога бізнесу, яку я підтримую!»

Колишній очільник СБУ підкреслив, що бізнесмени стикаються із поборами прямо на українській митниці, перетинаючи кордон і закликав негайно відрізати бізнес від корупціонерів і дати економіці працювати! Рівень інфляції в Україні за два останні роки склав майже 70%. Найвищий показник з моменту введення гривні. Національна валюта втратила 2/3 своєї вартості, реальні доходи населення скоротилися на 35%.

«Ми розуміємо, що економка напряму залежить від економічної ситуації, прозорості фінансування політичних партій, а також усіх політичних і коаліційних угод. Саме тому я тут, на Українському форумі бізнесу, оскільки вважаю: бізнес має взяти свою частину відповідальності за те, що відбувається в країні. Держава не має тиснути на бізнес. Корупція не повинна прирівнюватися до майже річного бюджету країни, а НБУ замість підтримки неліквідних банків та замовлення піар-послуг за кордоном, має підтримувати реальний бізнес-сектор, який врятує економіку», — вважає В. Наливайченко.

Український форум бізнесу також планує прийняти звернення до бізнес-співтовариства і громадянського суспільства Нідерландів стосовно референдуму 6 квітня 2016 року, в якому українські бізнесмени закликають Голландія підтримати ратифікацію Угоди про Асоціацію між Україною і ЄС.

kopyya_dsc5028