Літаки кращого друга Порошенка — Ігора Кононенка — вивозили поплічників Януковича з України в лютому 2014 року, — В. Наливайченко

Депутат від БПП Ігор Кононенко прямо сприяв втечі з України членам режиму Януковича в лютому 2014 року. Про це заявив в ефірі ток-шоу Наталії Влащенко «Люди. Hard Talk» лідер громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

«Люди у владі продовжують займатись бізнесом. Ми з вами для них це величезне корито. Вони викрадають гроші з економіки. Кононенко проводить співбесіди за хабарі з керівниками підрозділів СБУ, митниці, податкової. Чому це всі приховують?
Ми прийшли на комітет. Викликали його. 100% членів комітету його допитали і проголосували, щоб ГПУ нарешті порушила кримінальне провадження і з’ясувала, що це за гаманці політичної корупції заховані в офшорах. Чому, перебуваючи в ВР на високій посаді і входячи майже щоночі в перший кабінет, людина продовжує перераховувати туди гроші і потім відмиває їх через австрійські і латвійські банки», — розповів політик.

Наливайченко також розказав про події, що сталися вже після засідання комітету Верховної Ради.

«Міжнародне розслідування вийшло на те, що саме ці офшори і ці корупціонери українські займаються цим ще з 2011-2012 року і прямо причетні до перевезення літаками, в т.ч. власними, зареєстрованими в Австрії, політичної верхівки режиму Януковича: Арбузова, Саламатіна та іншими. Доказова база вже викладена британськими журналістами.

Але мене вражає, і людей, які були на Майдані 18, 19, 20 лютого минулого року, що саме ці люди саме в ці дні вивозили на Відень поплічників Януковича, ховали їх від Майдану, разом з золотом, готівкою. Навіть австрійці відмовили їм в посадці літака. Цей елемент чомусь жодним слідством не розслідується», — обурюється лідер Руху «Справедливість».

«Це величезне павутиння корупції треба розрубати. Чому я втрутився? Тільки тому, що знаю, що так виглядала справа Лазаренка. Саме так він викрадав спочатку гроші, потім створив в Антігуа і Барбуда величезний банк і після цього гроші так і не повернулись в Україну. Час діяти тут і зараз, щоб повернути вкрадене Кононенками і іншими в український бюджет», — зазначив Валентин наливайченко.