Офшори, рахунки і вілли: Наливайченко назвав трьох топових корупціонерів

Громадсько-політичний рух «Справедливість» зібрав і приніс до Адміністрації президента триста томів заяв людей, які постраждали від «офшорників» при владі.

Про це розповів очільник руху «Справедливості», екс-голова СБУ Валентин Наливайченко у програмі «Про політику» з Сергієм Руденком в ефірі Еспресо.TV.

«Ми (рух «Справедливість») принесли тисячі документів від простих українців до президента з вимогою відновити справедливість і покарати корупціонерів. Ми змусили через суд прокуратуру Києва порушити провадження проти народного депутата Ігора Кононенка з фракції БПП — найближчого друга президента. У нього до цього часу офшори, іспанські вілли і незаконні рахунки. Це корупція, відмивання грошей. І такі корупціонери через свої офшори обкрадають кожного українця», — розповів Наливайченко.

Наливайченко прояснив мету акції, яка називалася «Ми вимагаємо покарання» — а це означає, що кара має бути реальною. І не за рік-два, як обіцяний візовий режим, а тут і зараз.

«Ми пройшли через всі огорожі та паркани, які влада з переляку виставила. Зайшли в Адміністрацію президента і зареєстрували кожну вимогу, а їх тисячі», — розказав лідер руху «Справедливість».

Також у списку корупціонерів, на його думку, глава Нацбанку Валерія Гонтарева, яка має рахунки на Віргінських островах, а її поплічники на території США. Третій — це народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Грановський.

За словами Валентина Наливайченка міжнародне товариство, а особливо журналісти-розслідувачі документів Panama Papers також мають питання і до Петра Порошенка.

«До президента є питання у міжнародного товариства, зокрема про сліпий траст. Чому до цього часу немає пояснення і нічого не розкрито», — підсумував Наливайченко.