Пожежа на «БРСМ-Нафті» під Києвом: хто прикриває приватну компанію?

Більше року тому Україну сколихнула звістка про масштабну пожежу на нафтобазі під Васильковим (Київська область). Відповідальність за цю трагедію, що забрала життя 5 людей та має непоправні для екології наслідки, до сьогодні ніхто не поніс. Зараз про цю «пекельну катастрофу» згадують здебільшого журналісти та екс-голова СБУ Валентин Наливайченко, який тоді став на захист постраждалих українців та назвав імена тих, хто «кришував» незаконну діяльність нафтобази «БРСМ-Нафта». За що, власне, і був вимушений піти у відставку.

received_670012466480181
5 загиблих, четверо з яких — пожежні, ще 16 людей залишилися інвалідами. Зараз родичі загиблих і потерпілі залишилися один на один зі своєю бідою і зневірилися в існування справедливості. Перші особи держави після пожежі не скупилися на обіцянки: розслідування катастрофи буде неупередженим, а справжні винуватці будуть покарані.
27C5D9C8-FA2E-414E-9637-D48629BD22B8_w600_r0

Та вже за місяць після трагедії було зрозуміло: ніхто покарання не понесе, справа почала швидко «обростати» новими деталями і підкилимні договорняками. Виявляється, що держава до «БРСМ-Нафти» документально не має ніяких претензій.

dym

Незалежні екологи стверджують, що влада навмисне досі замовчує справжні наслідки пожежі. Після заяв чиновників про чистоту продуктів і відсутності будь-яких загроз, Державна екологічна інспекція видала таємний внутрішній наказ. Згідно з ним, всю інформацію про результати перевірок об’єктів із обмеженим доступом відтепер автоматично відносять до конфіденційної. Таке розпорядження з’явилося після пожежі на нафтобазі.

Хто прикриває приватну компанію? «Підтверджую інформацію про причетність до схеми БРСМ людей з орбіти глави держави. Наш Рух «Справедливість» виграв апеляцію в колишнього заступника генпрокурора, який зупиняв в жовтні 2014 року правоохоронні органи, зокрема перевірки МВС. 9 місяців безперервної боротьби лише за відновлення кримінальної справи! Справи проти тих, хто «кришував» такі нафтобази. Задля справедливості для людей.

Однак злодії у владі досі не покарані. Вкрадене з України на офшорах. Більш того, зараз влада намагається закрити нам рота через подання касації на вже виграні нами суди», — коментує ситуацію тодішній керівник СБУ, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

Причетність колишнього керівництва ГПУ до палаючої нафтобази під Києвом поза сумнівом. Корупціонери у владі лише протягом 2014-2015 років завдали збитків державному бюджету на більш ніж мільярд гривень, зазначає ромадсько-політичний діяч. Запевняє: разом із командою боротимуться до переможного кінця, вимагатимуть справедливості, покарання прокурорів-здирників і гідного відшкодування сім’ям загиблих рятувальників.

Більше тут: