Рух «Справедливість» відстоює права смілянських фермерів

На околиці села Носачів (Смілянський район, Черкащина) розгорнулася справжня війна за урожай між місцевим фермером та агропідприємством (ТОВ «ЕКОВЕРСТ»).

Фермер Анатолій Тихенко, який засадив 100 га соняшнику, вимушений зупиняти зазіхання фірми-рейдера на власний урожай, заблокувавши на полі техніку агрофірми. Допомогти відстояти права фермера взялися активісти Руху «Справедливість», які є депутатами Ротмістрівської сільської ради та односельчани.

Анатолій Тихенко має накладні, згідно з якими, саме він засівав цю ділянку. А збирати урожай приїхали сторонні люди.

У 2008 році фермер Тихенко взяв дану землю в оренду. Її термін закінчився у кінці 2013-го. З того часу, за словами фермера, обласний Держгеокадастр затягує з продовженням договору.

Як виявилося, Держгеокадастр двічі за три роки змінював на цьому полі орендаря. І влітку цьогоріч суборендар ділянки компанія «Шпола Агро Індустрі», якому ТОВ «ЕКОВЕРСТ» передали землю у суборенду, вирішив заявити про свої права, намагаючись зібрати на полі ячмінь, посіяний Анатолієм Тихенко. Тоді фермеру вдалося відстояти свої права на урожай у суді. Чому агропідприємство робить замах на чужий урожай нині, його представник пояснити не зміг.

На даний час фермери та активісти Руху «Справедливість» продовжують блокувати техніку працівників агрофірми. І домоглися аби саме власник урожаю Анатолій Тихенко розпочав польові роботи.