Лубківский: розглядати питання Донбаса та Криму окремо неприйнятно

Координатор руху «Справедливість», посол Маркіян Лубківський вважає неприйнятною заяву лідера німецьких лібералів Крістіана Ліндера про «відокремлення питання Криму» , оскільки вона йде у розріз з українською політикою.

«Ми не можемо розглядати питання Донбасу окремо від позиції по Криму. Для нас це принципове питання. МЗС має з’ясувати у німецької сторони, що означають ці заяви. Позиція України чітка і вона не розглядає можливості розмежування кримського і донбаського питання», — заявив дипломат в інтерв‘ю телеканалу 112.ua.

Лубківський підкреслив, що питання анексованих і окупованих територій Україна має вирішувати в пакеті. «Це наша територія незаконно і злочинно відібрана і я б звернув увагу на те, що зроблені заяви не є офіційною позицією Німеччини», — заявив він.

Нагадаємо лідер німецьких лібералів Крістіан Лінднер заявив, що проблему Криму потрібно «відокремити», щоб досягти прогресу в інших сферах. Він також вважає, що потрібно змінити ставлення до анексії Криму і дати Путіну «зберегти обличчя», оскільки « від взаємин із Москвою залежать в тому числі й безпека і благополуччя Європи».

24 вересня 2017 року в Німеччині відбудуться вибори до Бундестагу. Від їхнього результату залежатиме, хто стане канцлером ФРН.