Козелець вимагає рішучих дій від влади

Актив Руху В. Наливайченка «Справедливість» підтримав людей та продовжує збирати підписи під вимогами, які передадуть представникам місцевої влади.

Як повідомила керівник Чернігівської обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» Оксана Голубова, вимоги мешканців Козельця наступні:
— Продовжити мораторій на продаж сільськогосподарських земель, який діє до 1 січня 2018 року, доки в Україні не зменшиться рівень корупції, реформується судова система та країна стане членом Євросоюзу, закріпити це рішення у Конституції;
— Припинити хижацьке знищення лісів та продаж необробленої деревини за кордон. Деревина має перероблятися в Україні – цим створювати робочі місця тут, а не за кордоном. А кошти мають надходити на користь громади.
— Відновити роботу Козелецької автостанції по вулиці Соборності, 58, для гостей Козельця і жителів Козелецької ОТГ, а також здійснювати маршрутні рейси з автостанції у всіх напрямках за встановленим розкладом.

Мешканці селища досі відчувають себе обдуреними, оскільки цю автостанцію з пафосом «відкрили» під вибори і закрили вже через день. Той факт, що і автостанція і під’їзні шляхи до неї знаходяться зараз у катастрофічному стані свідчить про те, що ніхто насправді відновлювати її і не збирався.

«Жителі Козельця підтримують наші дії і вимоги, в очах людей ми все частіше бачимо зневіру і відчай через відсутність суттєвих реформ в країні, в якій всі повноваження фактично узурпували олігархічні клани і їхні маріонетки-чиновники практично у всіх владних кабінетах», – говорить керівник Козелецької місцевої організації Руху «Справедливість» Андрій Пищолка.

«Ми чуємо і розуміємо проблеми Козельчан і тому не залишимо людей у скруті та докладемо усі зусилля для якомога швидшого їх вирішення. Прості люди в Козельці чи інших містах і селах Чернігівської області вкрай потребують допомоги громадських активістів. Та за нашої активної підтримки вимагають рішучих дій від влади у вирішенні їх проблемних питань. Тому подібні акції, без сумнівну, матимуть продовження і вже наступного тижня ми плануємо провести їх і в інших населених пунктах Чернігівщини», – зауважила Оксана Голубова.