Мешканці гуртожитку у Запоріжжі ризикують залишитися на вулиці

Юристи Правового центру Запорізької обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» стали на захист прав мешканців одного з гуртожитків (м. Запоріжжя, вул. Олімпійська, 26 А). З проханням про допомогу у боротьбі з корупційними схемами та свавіллям управління гуртожитку до них звернулися люди, які вже більше 10 років не можуть добитися виконання рішень міської ради та купи судів.

Запорізька міська рада ще в 2001 році прийняла рішення щодо передачі цього гуртожитку до комунальної власності. Однак, за 10 років цього так і не сталося. У 2012-му люди виграли виграли Господарський суд Запорізької області, який підтвердив: рішення міськради та наказ Фонду держмайна від 1 лютого 2002 року законні та мають бути виконані.

Однак, до теперішнього часу віз і нині там. Підставою про невиконання зазначених рішень, як встановлено перевіркою прокуратури міста Запоріжжя, є відмова ЗАТ «Сатурн-Д» в наданні технічної документації на будівлю гуртожитку. Окрім того, до незаконних дій директора цього підприємства та балансоутримувачки гуртожитку пані Кметь відноситься і те, що вона ввела в оману Регіональне відділення Фонду держмайна та отримання від них неправомірної згоди на проведення реконструкції приміщень гуртожитку для харчування, що суперечить правам людини. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 191 КК України щодо неправомірних дій посадових осіб ПрАТ «Сатурн_Д».

Виїхавши до гуртожитку, спільними зусиллями запорізького активу Руху «Справедливість» та ГО «Антикорупційний Рух» також додатково було встановлено, що директор ЗАТ «Сатурн-Д» безоплатно прописала у гуртожитку, який належить до комунальної власності, двох своїх онуків, а також надає орендні місця для поселення, привласнюючи собі кошти за проживання. На місце подій викликали представників Національної поліції України та заступника голови Комунарської райадміністрації Ігор Подолянець. Порушення задокументували, були взяті свідчення підозрюваних осіб для подальшого розгляду справи прокуратурою області.