Наливайченко вимагає від Комісії з питань громадянства реагувати на паспорти Насірова

16905060_1037315009734427_530193686304958064_o

Комісія при Президентові України з питань громадянства має ініціювати позбавлення Романа Насірова українського громадянства, якщо наявність його британських та угорських паспортів буде доведена. Заявив в ефірі «Радіо-Ера» лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

«Комісія при президентові має ухвалити рішення про припинення українського громадянства Насірову. А потім – геть з посади, за подвійне, чи навіть потрійне громадянство».

Наливайченко наголосив, що своїм тиском на владу і на суд, який чотири дні вагався ухвалювати рішення, люди змусили їх реагувати на обурливі факти корупції.

«Закликаю НАБУ не зупинятися і розслідувати справу далі. Не забути про той період, коли Насіров, як депутат БПП, очолював Комітет ВРУ з питань податкової та митної політики», — підкреслив лідер руху «Справедливість».

Також за словами політика, США та ЄС зазначають, що досягнення успіху в боротьбі з корупцією критично важливе для України як у контексті виконання вимог Майдану, так і заради залучення прямих іноземних інвестицій, необхідних для розвитку української економіки.

«Події останніх днів ще раз демонструють необхідність створення спеціалізованих антикорупційних судів. На цьому наголошують і США, і ЄС, вважаючи корупцію головним викликом для України», — зазначив В.Наливайченко.