Анатолій Сидорук: «Влада продала б і рідну маму, аби хтось купив»

Анатолій Сидорук

От так не раз собі думаю: здавалося б, скільки тій людині в житті треба? Дах над головою, хліб і до хліба. Дай, Боже, щоб сама здоровою була і рідні не хворіли. А ще, аби був мир у країні та спокій на серці. Але левова частка українців позбавлена навіть цього елементарного мінімуму, необхідного кожному для більш-менш пристойного земного буття. Невже про це не знає наша влада? Невже не чує нестерпний стогін душевного болю мільйонів приречених на злидні та вимирання?

Питання, швидше, риторичне, ніж по суті. Бо хто довів нас до цього стану, як не олігархічно-політична верхівка? Це вона підступно, мов біблійні вовки в овечій шкурі, прокралась у владу і перетворила українців на ізгоїв на рідній землі. Засліплені всепоглинаючою жадобою збагачення, ненаситні бувалі й новоспечені товстосуми безнадійно втратили здоровий глузд і людську подобу. Вони цинічно перетворили гібридну війну, яка непосильним тягарем лягла на плечі українського народу, на золоту жилу власної наживи. Доки наші хлопці, перебуваючи щодня на межі життя і смерті, боронять Україну, а будні їхніх матерів, дружин і дітей перетворилися на нескінчене тривожне очікування з кровопролитного фронту своїх синів, чоловіків і батьків, ура-патріоти ведуть з ненависним ворогом широкомасштабну торгівлю. Наближені до влади пройдисвіти (і це ще м’яко сказано) поруч з іншими стратегічно важливими матеріалами постачають агресора залізною рудою і металом, з яких ворог, ймовірно, виготовляє націлену на Україну смертоносну зброю. Закуповуючи у сепаратистів разом із антрацитним звичайне вугілля, корупційна влада ставить під загрозу закриття вугільні шахти львівсько-волинського басейну, залишивши без засобів для існування тисячі сімей українських шахтарів.
Цілеспрямовано знищуючи вітчизняну промисловість і малий та середній бізнес, правлячі політично-олігархічні клани перетворюють Україну на ресурсно-сировинний додаток, який забезпечує Європу дешевою робочою силою і природними надрами. Розікравши і вивівши в офшорні зони отримані від західних партнерів багатомільйонні фінансові позики, збанкрутіла верхівка має намір розбазарити останнє, що залишилося в українського народу, – прадідівську землю.

Категорично засуджуючи антиукраїнську політику діючої влади, активісти Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» активно долучилися до всеукраїнської акції протесту «Підтримай справедливі вимоги!». Ми говоримо рішуче «НІ!»:
• Торгівлі корумпованої влади на війні.
• Продажу землі за такої корупції у владі.
• Хижацькому знищенню українських лісів для продажу за кордон.

Ми – «ЗА»:

• Боротьбу з агресором, територіальну цілісність України, заборону торгівлі з окупантом.
• Збереження найбільшого національного надбання – нашої землі.
• Мораторій на вивезення лісу-кругляка. Маємо підтримати розвиток української промисловості та переробки лісу в країні, таким чином створюючи робочі місця для українців.

Так, українці багато що втратили за часи правління вчорашньої і нинішньої корумпованої влади. Але ми, на відміну від нашої влади, яка б і рідну маму продала, аби її хтось купив, зберегли свою гідність і непохитну волю до утвердження торжества справедливості.

Анатолій СИДОРУК,
Керівник рівненської обласної організації Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість»