Команда Руху «Справедливість» — це команда справедливих людей, здатних змінити Тальне і подбати про жителів Тальнівщини, — Тарас Солошенко

Нещодавно у Тальнівському районі розпочав роботу осередок політичної партії «Громадсько-політичний Рух Валентина Наливайченка «Справедливість».  До команди нової, незаангажованої політсили приєдналися молоді, амбітні, освічені, готові не обіцяти, а працювати люди. Саме такі кандидати у депутати до Тальнівської міської ради представлятимуть команду Руху В. Наливайченка «Справедливість» на перших виборах Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади. Керівник районної організації — перший номер у списку кандидатів у депутати. Це — директор однієї зі шкіл Тального Тарас Солошенко, який переконаний, що ці люди стануть командою реальних справ, яка змінить життя громади Тальнівщини та саме місто Тальне на краще.

апап

Тараса Васильовича Солошенка у Тальнівському районі знають давно, оскільки він є корінним жителем міста Тальне. Він навчався в Тальнівській середній школі №1, вищу освіту здобував в Уманському Держаному педагогічному інституті імені Павла Тичини за спеціальністю «учитель біології та географії». З 1995 року працював у Соколівоцькій середній школі учителем біології та географії. З 1997 року – призначений інспектором відділу освіти Тальнівської райдержадміністрації.  А вже з 2002 року  призначений директором Тальнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. На посаді директора навчального закладу працює і донині, тобто 14 років. За цей час школа суттєво змінила своє обличчя, набула естетичного вигляду.

«З приходом на посаду директора моїм першим завданням було створити затишний навчальний заклад»

— Я прийшов у школу молодим. Мені було 23 роки. Перше завдання, яке я перед собою поставив – зробити школу затишною та найбільш пристосованою для наших дітей. І зараз ми робимо все для того, аби поставлені задачі виконувалися. Якщо школа приваблива, гарна, тепла, світла і з дітьми працювати з ентузіазмом, то вони самі хотітимуть навчатись. Результатом нашої роботи є те, що протягом останніх восьми років Тальнівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 є найбільшою в районі. У нас навчається 770 дітей з міста Тального та близьких сіл. Приємно, що дітки до нас йдуть.  Почали відроджувати школу з абсолютної зміни дизайну, оздоблення приміщення, зокрема рекреацій. Коридори школи оформили у народному та трипільському стилі, аби виховувати в учнів повагу і любов до традицій українців.

Прагматичним для мене питанням було влаштування внутрішніх вбиралень для учнів та вчителів. Школа побудована таким чином, що у ній незаплановані внутрішні туалети. Завдяки спільним зусиллям батьків, освітян, ми облаштували туалети на всіх поверхах навчального закладу. Окрім того, ми повністю модернізували систему опалення. У 2005 році замінили батареї та поставили незалежну газову топку. Другий рік взимку користуємося котельнею на дровах і є енергонезалежними. Вставили на усіх поверхах енергозберігаючі вікна. Крім господарських справ,велика увага приділяється контролю за якістю освітнього процесу у школі. Викладаємо для дітей за сучасними прогресивними програмами. Варто сказати, що наша школа одна з небагатьох шкіл  Черкащини,що працюють за програмами Школи Стійкого розвитку та  Школи сприяння здоров’я,з початку 2016-2017 року школа є експериментальним майданчиком з розвитку «Лего»-технологій

«Стану депутатом проблеми громади не обговорюватиму, а вирішуватиму»

— У Тальному існує чимало питань, які треба негайно вирішувати. Фактично місто «стоїть». Єдиний комбінат, який працює і який забезпечив робочі місця тальнівчанам — «Тальнівський комбінат хлібопродуктів».  Загальні проблеми, такі як дороги, освітлення вулиць, водопостачання важливі, але для містян інколи достатньо вирішити дрібну проблему на їхній вулиці. Ось приміром,  у нашій школі з 1970 року не проводилися зовнішні ремонтні роботи. Потребує негайного ремонту зовнішні плиткові покриття,руйнування яких становить значну небезпеку для учнів школи,особливо у зимовий час. Бажано зробити плиткове покриття з утепленням.  Окрім того, нам треба перекрити дах. Як стану депутатом займатимусь не тільки шкільними проблемами, а також  вирішуватиму проблеми міста.

 «Обрав Рух Валентина Наливайченка «Справедливість», оскільки першим ідеологічним принципом політсили є нульова толерантність до корупції»

— Я перечитав всі пункти ідеологічної платформи Руху «Справедливість». Найбільше мене «зачепило»  «нульова толерантність до корупції». Це, можна сказати, мене  підкупило. Ніколи не давав і ніколи не брав хабарі. Для мене це принципово. Хочу, аби і на рівні влади дотримувались  такого принципу. Можновладці повинні  досягати все своїми силами і правдою. Окрім того, я слідкую за позицією та поглядами лідера Руху Валентина Наливайченка. Це людина, яка знає про що говорить і не боїться говорити те, про що всі шепчуться у кулуарах.

«Наші кандидати  не будуть вдаватися до чорних технологій піару»

— Зараз в Тальному наші опоненти намагаюсь когось дискредитувати «чорними технологіями». Категорично заявляю: Рух «Справедливість» проти такої агітації.

Я не вважаю людей за «електорат».  Наші люди набагато розумніші  і на ці виборчі чорні технології  не звертають уваги. Більше того, вони  формують думку про партію.  Наголошую, під час нашої виборчої кампанії ми використовуватимемо силу слова і гідні дії. Завжди достойні люди  привертають увагу своїми здобутками та перемогами, а не топлять когось брудом. Ми — за чесні та справедливі вибори. Команда Руху «Справедливість» —  це команда справедливих людей, здатних змінити Тальне і подбати про жителів Тальнівщини.