Наливайченко – уряду: зробіть щось для української землі Донецька та Луганська

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко вважає, що якщо влада не створить на підконтрольних Україні територіях Донбасу альтернативи кращого мирного життя, то надія на відновлення територіальної цілісності країни є дуже примарною. Таку думку він висловив в інтерв’ю Oboz.TV.

За його словами, одним з пріоритетів уряду має стати представлення альтернативи нашим громадянам, які перебувають під тимчасовою окупацією.

«…Альтернативи мирного життя, у всякому разі надії на його повернення, надії на те, що на нашій території, яка зараз під контролем уряду і не окупована, має відновитися краще життя, ніж на тимчасово окупованих», — зазначив Наливайченко.

Він вважає, що підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей мають стати своєрідною передовою для ключових відомств, зокрема, для Міністерства з питань АТО, Міністерства транспорту, Мінсоцзахисту та ін.

«Щоб чиновники і міністри вилізли з кабінетів у Києві і хоча б раз на тиждень там проводили виїзні колегії. Їдьте туди і послухайте як живуть реальні люди. Але зробіть щось для української землі Донецька та Луганська», — сказав він, наголосивши, що це повинні бути не піар-акції, а конкретні справи, перелік справ.

«Короткий висновок — якщо не створить уряд і президент альтернативу на тих територіях кращого мирного життя, тоді, справді, надія на відновлення територіальної цілісності є дуже вузькою і дуже примарною», — вважає екс-голова СБУ.