Наливайченко: Крим – це спецоперація ФСБ, а Донбас — тема колишньої “Сім’ї”

Окупація Донбасу стала можлива завдяки співпраці ФСБ та ГРУ з місцевими правоохоронними органами — міліцією, псевдо-афганцями, десантурою, мерами-сепаратистами. Про це екс-керівник СБУ Валентин Наливайченко розповів в інтерв’ю виданню “Realist”.

Операція в Криму була спланована і здійснена російськими спецслужбами за участі 24 тисяч військовослужбовців Росії. Підтримали анексію й колаборанти – депутати Верховної Ради АРК, місцеві керівники «Партії регіонів» та комуністи.

Що стосується Луганської та Донецької областей, то тут ФСБ та ГРУ «крутили» з місцевими правоохоронними органами — міліцією передусім, із псевдо-афганцями, десантурою, мерами-сепаратистами. Вже на самому початку агресії через кордон було перекинуто диверсійні групи, щоб брати під контроль схованки зі зброєю, які, під прикриттям окремих місцевих церковників були закладені в 2013 році під час так званої «реконструкцій подій Великої Вітчизняної війни», — зазначає Валентин Наливайченко.

“Я підтверджую, що Захарченки та Пшонки відповідали кожен за свою ділянку. Вони фінансували бойовиків, обдзвонювали їх, передавали готівку. У нас навіть була одна спецоперація, коли затримали агентів, зброю і навіть гранатомети, готівку від екс-глави СБУ, ставленика Януковича Олександра Якименка”, — наголошує лідер Руху “Справедливість”.