Кожен громадянин зазнав збитків від використання офшорів чиновниками

Кожен громадянин зазнав збитків від використання офшорів чиновниками. Про це заявив лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко на мирній акції протесту під будівлею Адміністрації президента.

Він зазначив, що «клан» у владі на чолі з головою Національного банку Валерією Гонтаревою «обікрав людей, обвалив гривню, перетворив всю державу на сліпий траст, тому вимоги простих людей законні і вони мають право на мирні акції протесту.

З вимогою розслідувати справи, пов’язані з офшорами українських компаній, активісти колоною йшли до Адміністрації президента. Але прохід їм заблокували силовики. З другої спроби мітингувальників все-таки пропустили. Як розповів Наливайченко, в адміністрацію президента він передав 300 томів заяв тих, хто постраждав від офшорних компаній.

«Провести публічні суди. Провести в тому числі відкритий народний трибунал. Не просто їх притягнути до відповідальності. А мільйони і мільярди, які викрадені з української економіки повернути в країну. Повернути в бюджет на зарплати і пенсії», — сказав Валентин Наливайченко, голова партії «Справедливість».