Влада бреше: гроші МВФ йдуть не на реформи, а на підтримку економіки і гривні, — Наливайченко

У затаємничених текстах угоди з МВФ щодо надання кредиту, під якими стоять підписи президента, прем’єра та голови нацбанку немає ні слова про головне: оборону країни та допомогу ветеранам АТО і членам сімей загиблих. «Влада бреше: гроші МВФ надаються не під реформи, а суто на підтримку макрофінансової стабільності України», — наголошує лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

На своїй сторінці в фейсбуці Наливайченко пише, що у жодного представника української влади не вистачило сміливості і розуму сказати українцям правду про угоду та «технічні» додатки до неї, що були підписані 1 вересня 2016 року: «усе це дуже нагадує ситуацію, коли міжнародним партнерам брешуть про підтримку в суспільстві і власну рішучість у проведенні реформ, а народові — про ексклюзивні відносини із міжнародними партнерами та про міфічне економічне зростання».

«Кожна обіцянка нинішньої влади — це сходинка ще глибше у болото корупції та бідності для нас, для держави. А правда сліпить їхні очі, зморені офшорами», — застерігає Валентин Наливайченко.