Нідерландам потрібні зрушення щодо MH-17 і вкрадених картин, — В. Наливайченко

Позитивні зміни в питанні євроінтеграції України в голландському політикумі можливі, якщо з боку України будуть зрушення в розслідуванні катастрофи MH17 і крадіжки голландських картин. Про це заявив лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

картины-нидерланды_6_600х450

 

Коментуючи рішення уряду Нідерландів щодо України в ефірі 112 каналу, політик заявив: «Або ми в українському суді покараємо, висунемо підозру, в тому числі Плотницькому й іншим терористам, які стояли за організацією і здійсненням теракту літака МН-17 в нашому небі, внаслідок якого загинуло так багато голландців, малайзійців і інших громадян, або ми ніколи не знайдемо прихильників асоціації України з ЄС». Відео тут:

 

Наливайченко наголосив, що категорично не згоден з рішенням керівництва країни, яке вирішило припинити розслідування катастрофи МН17 в Україні. «У мене категорична незгода з тим, що керівництво держави зупинило розслідування. Звільнило керівника розслідування, який в голландських ЗМІ був популярнішим за прем’єра Голландії. Його прізвище генерал Вовк. Він щомісяця приїжджав з результатами розслідування з України. Ви чули про подальші результати розслідування? Я — ні. «Белінгкет»? Так, вони підтверджують те, що ми говорили ще в 14 році».

boing_444984546

28 вересня голландські прокурори повинні оприлюднити звіт з МН17. Очікується оприлюднення даних про точку запуску ракети, якою збито МН17, і про тип зброї, з якої це було зроблено. «А у мене питання: де ж український суд? Не розслідуємо, не проводимо суд, ось так про нас думають в Голландії. Лякає, що про нас подумають в Москві? Чого боятися? Якщо «Бук» ми довели. «Бук М-1». «Белінгкет» тепер підтверджує. Але чому затихло українське слідство?», — наполягає лідер руху «Справедливість».

Наливайченко нагадав, що одразу після катастрофи була безпрецедентна підтримка від американського уряду для створення суду ad hoc — спеціального міжнародного суду, де п’ять країн дають згоду на судове розслідування і покарання винних у теракті.

evrodeputat_nazval_mify_i_riski_kampanii_po_associacii_ukraina_-_es

Другою причиною, чому голландці говорять українцям «ні», Наливайченко називає «детектив з поверненням украдених голландських картин». «Ще 19 голландських картин треба повернути. Я вчора спілкувався з Артуром Брандтом, який розслідує крадіжку. І не треба брехати, поверніть картини, які ховали більш як 15 років», — запевнив Наливайченко.