Активісти Руху «Справедливість» в Ужгороді на місці незаконно спиляних ялинок біля драмтеатру висадили нові

Біля Закарпатського обласного драмтеатру ім. братів Шерегіїв керівник обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» Володимир Чубірко з однодумцями висадили 7 сріблястих ялинок на місці незаконно зрубаних.

image

Поблизу колишнього фонтану нові власники земельної ділянки з порушенням, без погоджень та дозволів, почали рити котлован під будівництво. На заваді стали сріблясті ялинки, що росли біля театру десятки років. Тож їх просто зрізали.

image

Рити котлован припинили лише після втручання поліції та громадських активістів. Через обурення ужгородців, міська влада заборонила проводити будь-які будівельні роботи поблизу обласного драмтеатру. Проте ялинки вже не повернути. Тож команда Руху «Справедливість» вирішила хоча б якось компенсувати збитки та допомогти громаді. Сьогодні на місці зрубаних дерев вони висадили сім сріблястих красунь.

image

«Будучи головою обласної ради, ми боролися за цю ділянку. Боролися навіть не з власником, а з нашою кримінальною системою, з прокуратурою, судами, які дочекалися, коли у мене закінчаться повноваження і через два тижні скасували наш позов і визнали за підприємцем право власності. Однак зараз громада по-іншому реагує на такі дії. Ми думали, як відповісти на цю ситуацію. Подавати до суду – це прерогатива лише міської влади, а ми зі свого боку вирішили з активістами нашого Руху зібратися і посадити нові ялинки, – розповів керівник Закарпатської обласної організації Руху В. Наливайченка Володимир Чубірко. – Якщо і їх викопають чи зріжуть, то це вже буде на совісті власників та Ужгородської міської ради».

image

Володимир Чубірко з колегами впевнений: міська влада зобов’язана цю землю повернутися обласному театру, а з власником якось домовитися і компенсувати його витрати, адже закарпатці мають право бачити площу біля Драмтеатру такою, якою хочуть саме вони, а не купка бізнесменів.

image