Треба дати чітку і однозначну кваліфікацію подіям на сході України як агресії з боку Росії», — М. Лубківський

Координатор громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість», посол, екс-посол України в Республіці Хорватія (2006-2009) Маркіян Лубківський закликав українських дипломатів дати чітку і однозначну кваліфікацію подіям на сході України як агресії з боку Росії.

«Що робити Україні та українській дипломатії, щоб ефективно протидіяти російським впливам на міжнародній арені?

Перше. Навести нарешті лад у власному домі, подолавши, передусім, корупцію і створивши умови для притоку іноземного капіталу, його вільного і безпечного функціонування в Україні. Можливо вперше показати себе адекватним і надійним партнером.

Друге. Дати чітку і однозначну кваліфікації подіям на сході України як агресії з боку Росії, відмовитись від їхнього трактування як антитерористичної операції і, відповідно, внутрішньоукраїнського конфлікту», — вважає Лубківський.

На думку координатора Руху Наливайченка «Справедливість», зараз час активно розвивати двосторонню дипломатію, створювати серйозні політичні і гуманітарні приводи для ефективних діалогів з європейськими країнами — членами ЄС і НАТО. «Економічна дипломатія має стати не порожніми словами, а суттю української дипломатичної присутності за кордоном», — зауважив Маркіян Лубківський.