Анатолій Сидорук очолить обласну організацію Руху Наливайченка на Рівненщині

Відомого на Рівненщині громадського діяча та політика Анатолія Сидорука обрали керівником Рівненської обласної організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість». У обласному центрі сьогодні пройшла конференція, де партію «Прогрес» перейменували на Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість», який нещодавно зареєстрували в Міністерстві юстиції України. Заступником керівника регіонального осередку обрали Олександра Сачевчича.

Команда Рівненщини, працюючи як ГО «Антикорупційний рух В. Наливайченка» та як партія «Прогрес», показала одні з найкращих результатів в Україні, повідомив на обласній конференції радник Наливайченка Руслан Колєсніков. Вони підтримали десятки акцій, на які виходили рівняни у пошуках правди та кращого життя, писали запити та тиснули на місцеву владу, вимагаючи почути людей. Працює безкоштовна юридична консультація для воїнів АТО та їхніх родин, однак, не зважаючи на назву, юристи-волонтери руху допомагають всім, хто приходить за допомогою.
«За нетривалий проміжок часу ми зробили досить багато: підтримали та об’єднали навколо себе воїнів АТО та волонтерів у рамках проекту «Армія Гідності». Наш лідер підписав Меморандум про стратегічну співпрацю з Першим добровольчим мобільним шпиталем ім. Миколи Пирогова, що об’єднує військових медиків та волонтерів. Ми власним прикладом, не маючи у своєму розпорядженні ні депутатських, ні чиновницьких крісел, показуємо, як треба вирішувати проблеми. Системний підхід – головне, чим керується наш лідер Валентин Наливайченко та наша команда», — зауважив під час обласної конференції заступник керівника громадсько-політичного руху В. Наливайченка «Справедливість» Руслан Колєсніков.

Зараз основні питання, які на особливому контролі обласної організації Руху Валентина Наливайченка – це бурштин, об’єднання громад та корумповані суди, зауважує новообраний керівник Анатолій Сидорук. «Більше року на Рівненщині намагаються об’єднати сільські та міські ради. За цей час «добровільно» погодилися на об’єднання вісім громад. Ще у шести мали бути вибори у серпні-вересні. Проте днями на Дубенщині громада через суд добилася, щоб Мирогощанська сільська рада не об’єднувалася із сусідньою Княгининською. За прикладом Мирогощі до суду можуть піти й інші, які не згодні з реформуванням. Однак, непокірних чиновники вже залякують так званим законом про «олійні плями». Ось так у нас проходить «об’єднння».
Із бурштином – взагалі цирк. Усе це нагадує не боротьбу зі злочинністю, а перерозподіл сфери впливу в «бурштиновій мафії». Адже скільки обшуків не проведи, без зміни законодавства нічого не відбудеться. А змінити законодавство – прикрутити собі ж гайки, бо всі розуміють: гроші на бурштину незаконно заробляються під «кришуванням» чиновників вищого владного ешелону», — заявив Сидорук.
Нагадаємо, що навесні 2014 року, опираючись на досвід польських партнерів, команда на чолі з Анатолієм Сидоруком розробила адаптований під українські реалії закон, який намагалися через народних депутатів внести на розгляд Верховної Ради. «Та все марно, влада не хоче керуватися цивілізованими методами у вирішені цього питання. Бо це не боротьба за справедливість, а просто імітація», — прокоментував «бурштинове» питання керівник громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Анатолій Сидорук.
Для довідки: Попри застереження експертів, в деяких областях створилися об’єднані громади, попередні розрахунки по яким не підтверджують їхньої спроможності. Щоб не допустити надалі таких випадків, вже готується законопроект, який унеможливить створення неспроможних об’єднаних громад. Умовно цей законопроект назвали законом «про олійну пляму», розуміючи під нею територію, яка відповідно до Перспективного плану формування територій громад області є саме спроможною громадою. А при небажанні окремих рад ввійти до такої громади, як це передбачено планом, не буде необхідності вносити зміни до Перспективного плану, що потребує часу, а іноді ще й провокує політичні баталії.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image