Скорочення кількості депутатів зараз означатиме узурпацію влади монобільшістю

Народний депутат Валентин Наливайченко підтримує ідею скорочення чиновницького апарату, однак рішення про зменшення кількості народних депутатів вважає передчасним.

Так парламентар прокоментував ухвалення в першому читанні законопроєкту щодо зменшення на третину конституційного складу Верховної Ради.

«Скорочення кількості народних депутатів зараз означає узурпацію влади монобільшістю, парламент підпаде під ручне керування офісом президента», – вважає Наливайченко.

На його думку, це призведе до зменшення представництва громадян у парламенті: «Українці таким чином усуваються від права та можливості обиратися та управляти власною країною».

Водночас Наливайченко підтримує ідею скорочення можновладців, міністерств, усіляких наглядових рад та адміністрацій: «Безумовно, потрібно зменшити кількість міністрів, віцепрем‘єрів, заступників міністрів. Мінімум на третину Цей крок, як мінімум, зменшить корупцію та кількість непрофесіоналів у владі, а також дасть багатомільйонну економію бюджету».

Політик також уточнив, що громадяни України утримують сьогодні 118 членів уряду та їхніх заступників: «Коефіцієнт корисної дії від них такий, що якщо завтра 90% з них прибрати, ми навіть не помітимо!»

«Треба раз і назавжди демонтувати кормушку влади – відмінити усі пільги та привілеї! Це означатиме зміну СИСТЕМИ: від правління до управління. Бути у владі означатиме працювати та відповідати за роботу, а не збагачуватися, нехтувати інтересами громадян та марнувати перспективи нашої країни», – підсумував Наливайченко.