Сподіваюся, що головною політичною подією будуть вибори, а не черговий Майдан

20604541_1432447840158294_3547356234190937919_n

Вячеслав Голенищев, керівник Дніпропетровської обласної організації Руху «Справедливість»

Відповідаючи на запитання журналіста газети «Днепр вечерний», які політичні події вважаю головними в минулому році та про мої прогнози на цей рік, чесно відповів: в и б о р и. До ОТГ, президентські, парламентські.

Вважаю, що наймасштабнішою політичною подією року 2017-го вибори до територіальних об’єднаних громад. Це — виклик українському селу, сільській медицині та освіті, фермерству. Вважаю їх базовими для України та для Дніпропетровщини зокрема. Тому ми підтримували і будемо підтримувати лише тих кандидатів в депутати в місцеві ОТГ, які сповідують професійність, небайдужість та розуміння, що саме на посаді голови громади чи в депутатській діяльності вони робитимуть після обрання, тих, до яких з повагою ставляться мешканці громади. Саме тому мене особисто і нашу політичну силу обурюють традиційна гречка за голоси та адмінресурс.

IMG_5516

Ця влада, як і попередня, буквально «примушують» як власних рабів, балотуватися від БПП, бо попередні вибори в ОТГ по всій Україні показали, що лідером виборчого процесу є Юлія Тимошенко та її політична сила, а цей факт — неприпустимий для БПП та Народного Фронту в переддень президентської та парламентської кампаній.Тому кожного керівника або кандидата на голову чи в депутати ОТГ буквально примушують йти «від керуючої партії». По суті, ці кампанії і стануть головною політичною подією цього року.

Владі завжди здається, що вони вибудовують вертикаль управління всіми керівними кадрами під свої наступні вибори. Так ті хто при владі прагнуть залишитися при владі, на жаль, не державницькою політикою, а саме будовою державної піраміди під чергові вибори. А з-під палиці вибудовувати схеми адміністративного впливу на результат виборів до Верховної Ради чи Президента… це вже було при Януковичу, що з того вийшло ми всі знаємо.IMG_5513

Сьогодні державу захлинуло так зване земельне рейдерство та поглинання малого і середнього фермера в угоду великих агрохолдингів. Фактично, українське фермерство знищує сама ж держава, бо залучені в цих процесах народні депутати, міністри, судді, прокурори та поліція. Більш того, під назвою Аграрна Партія саме агрохолдинги рвуться до тотальної влади у державі. Війна між ними, на жаль, неминуча, вона буде впливати на кожного з нас. Сподіваюся, що новий керівник Нацбанку зможе навесні – початок посівної – втримати гривню, інакше всім нам буде непереливки. Народ наш довго терпить, але… Я правду вам скажу: сподіваюся, що в цьому році, як і в наступному, головною політичною подією все ж будуть вибори, а не черговий Майдан. Бо запас міцності нашої держави практично вичерпаний…

Дякую газеті «Днепр вечерній» за можливість донести свої думки до мешканців Дніпропетровщини.