Мюнхенської конференції для України не відбулося — Лубківський

Мюнхенської конференції для України не відбулося. Так вважає радник з міжнародних питань  Руху «Справедливість», посол Маркіян  Лубківський.

«Мюнхеньська конференція викликала недвозначну реакцію і на жаль, не стала пошуком шляхів для врегулювання ситуації на сході України і зупинення агресії РФ», — наголосив він в ефірі каналу 112.ua

Лубківський підкреслив, що безпекову конференцію треба проводити в Києві і саме з такою ініціативою варто виходити українському зовнішньополітичному відомству.

«Для мене стало неприємною «сподіванкою», що зустріч на рівні глав МЗС у Нормандському форматі взагалі не відбулася і в цьому винні усі сторони переговорів. Для чого було тоді анонсувати? Мюнхеньська конференція нічого не мала вирішити і вона нічого не вирішила. Усі учасники відверто уникали обговорення «українського питання», — зазначив дипломат.

Мюнхенська безпекова конференція триватиме з 16 по 18 лютого. Головні питання, що обговорюватимуться на цьогорічному форумі, стосуватимуться майбутнього Європи, трансатлантичних відносин та конфлікту на Близькому Сході.