Інвестиції в українську мову та культуру зроблять державу ще сильнішою! — Наливайченко

Щодня на YouTube-каналі Валентина Наливайченка виходить програма «Час Справедливості», де кандидат в Президенти України Валентин Наливайченко відповідатиме на питання, що задають йому в соцмережах.

Ваше ставлення до закону про державну мову?

Моє ставлення до рідної мови, як до рідної мови, яку треба плекати. Це ще Тарас Шевченко нам заповідав. І біля кожного з нас на сторожі поставив слово. Настав час біля кожного громадянина на сторожі поставити закон. А не бавитися, як зараз влада кожні вибори починає розмови про те, що вона нібито опікується мовою. Це неправда, вони не опікувалися, вони не плекали українську мову, вони нею навіть не говорять. Тому це ніщо інше ніж черговий політичний піар.

А що в країні треба зробити, щоб підтримувати державну мову? Так погляньте, що роблять фіни. Фінляндія – маленька країна, в столиці Гельсінкі збудована сучасна, доступна, в 3D-форматі, безкоштовна для кожного громадянина бібліотека. Назва бібліотеки обговорювалася всією нацією, і обрали назву Ода. Ось така Ода потрібна нам. Не закони чиновників, які нічим не допомагають і нічим не захищають рідну мову. А справді інвестування в мову – в книжки, книговидання, в українську культуру, щоб офіційне діловодство в правоохоронних органах, в усіх державних органах велося виключно українською. Всі інші національності, народності, які живуть в Україні, та не лякайте людей, дайте можливість та захистіть мови всіх народів, які проживають на нашій території. В цьому і є унікальність України: сильна українська мова, але і вільний розвиток будь-якої мови національності, народності, які складають український народ.

Ви маєте можливість задати свої запитання Валентину Наливайченку в його соцмережах:
Facebook — @Nalyvaichenko.valentyn
Instagram – nalyvaichenkovalentyn
Telegram — https://t.me/nalyvaichenko