Голубова: «Вбивча комуналка та позбавлення субсидій — досить так жити!»

У кінці січня міський голова Чернігова виніс на сесії звернення до Президента України та Прем’єр-міністра з проханням надати грошові компенсації жителям Чернігова під час опалювального сезону.

Справа в тому, що кількість чернігівців, які отримують субсидії, зменшилась вполовину. Тепер люди просто не в змозі заплатити за ці життєво необхідні послуги. І реальні цифри цьому доказ: заборгованість Чернігівобленерго складає понад 193 мільйони гривень, 25 мільйонів чернігівці винні Чернігівводоканалу і 22 мільйони — комунально житлово-експлуатаційним підприємствам.

Як наслідок, житлово-комунальним підприємствам не вистачає обігових коштів для нормальної роботи, а у теплопостачальників проблеми зі своєчасним розрахунком за енергоносії і воду, сплатою податків та виплатою зарплатні працівникам.

І це проблема не тільки Чернігова, це проблема всієї України. Люди віддають значну частину своєї зарплатні лише за комуналку. А ще ж потрібно щось їсти, виділити гроші на проїзд, одягтися.

Українцям не вистачає грошей на базові людські потреби, не кажучи вже про те, щоб з’їздити кудись на відпочинок чи хоча б більш-менш регулярно відвідувати театри та кіно. Життя в українців остаточно перетворюється на існування. Тарифи постійно підвищуються. Дехто каже, що це не так вже й страшно та доволі природньо, адже ми крокуємо в Європу. Але вибачте, хіба ж такі європейські зарплати, хіба вони віддають половину лише за комунальні платежі?

З листопада 2018 року газ подорожчав на 23,5%, але це ж не все. За прогнозами очікується, що у цьому році ціна зросте на 19%, в 2020 і 2021 роках теж очікується підвищення. Газ — це основа, значить відповідно подорожчає як гаряча вода, так і опалення. А ще ж і електроенергія! Більше того, щоб «дисциплінувати» українців Рада вирішила запровадити покарання за борги по комуналці.

А на завершення, щоб, напевно, остаточно «добити» народ, позбавляють субсидій. Тепер її втратити надзвичайно легко, а отримати дуже важко. Рахують кожну копійчину і відмовляють у наданні субсидії за дріб’язок. Мені набридло так жити. Мені боляче дивитися на те, що відбувається з моїм народом, з моєю країною. Давайте змінимо це! Я вже зробила крок до змін, адже стала на правильний шлях — шлях справедливості. Приєднуйтесь, разом ми зможемо все!

Оксана Голубова,

керівник Чернігівської обласної організації Руху «Справедливість»