Валентин Наливайченко: «Ми розірвемо злочинну схему скуповування голосів виборців»

Кандидат у президенти, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко заявляє, що чесні і справедливі вибори в Україні опинилися під загрозою через злочинні дії влади, спрямовані на фальсифікацію результатів волевиявлення громадян.

За його словами, влада уже розпочала незаконну, антиконституційну і кримінальну діяльність зі створення розгалуженої і добре фінансованої схеми підкупу виборців, завуальованої під мережу агітаторів.

«Корумповані чиновники цієї влади знов взялися за роздачу грошей. Під виглядом агітаторів приходять до людей і незаконно, поза виборчих фондів і контролю ЦВК, роздають по 1000 гривень, скуповують голоси на користь Порошенка», – підкреслив політик.

Він наголосив, що у цю злочинну схему втягують сотні і тисячі обкрадених тією ж владою українських громадян.

«Такі випадки зафіксовані у Сумах, Дніпрі, Чернівцях, Києві і передані нами міжнародним партнерам Руху “Справедливість” – представникам Міжнародного республіканського інституту (МРІ), Національному демократичному інституту США, послам усіх країн ЄС в Україні. Ми зірвемо цю злочинну схему скуповування голосів», – заявив кандидат у президенти.

Наливайченко також звернувся до всіх кандидатів у президенти та громадських організацій із закликом об‘єднатися для захисту вільного волевиявлення громадян, започаткувавши загальноукраїнський громадський рух «За вільні і справедливі вибори», а також створивши об’єднані штаби спільних дій з протидії фальсифікаціям та зовнішньому втручанню у вибори.

«Наша боротьба – за вільне і правдиве волевиявлення людей!», – наголосив кандидат у президенти.