Бєдовой — Що стало причиною смерті мера Гданська і чого слід побоюватися нам

Бєдовой К.А.Як відомо, минулого тижня від важких ножових поранень помер 53-річний Павло Адамович — мер Гданська.

Напередодні на Адамовича, який правив Гданськом більше 20 років, було скоєно замах прямо на очах у місцевих жителів, під час концерту благодійної організації. У зв’язку з чим, приношу свої глибокі співчуття рідним, близьким і скорботним. Вічна йому пам’ять.

Хочу звернути вашу увагу на те, що в дійсності вбивство Павла Адамовича виходить за рамки окремого випадку і є наслідком певних процесів в польському суспільстві.

Вбивство мера стало наслідком зростання ненависті до ліберальних цінностей у частини суспільства. Тепер же наявний розкол зріс перед парламентськими виборами. Внаслідок приходу до влади радикальних сил в Польщі відбулося розшарування населення — країна поділилася на ультраправих і ультралівих. Далі — постійна ненависть до опонентів, неприйняття іншої точки зору і апогеєм цього всього стало політичне вбивство.

Як Польща, християнська, європейська країна, до цього дійшла? Варто було трохи втратити контроль, дати розкачку суспільства — і маємо вбивство. Що ж очікує нас у переддень виборів? Страшно уявити. В Україні ступінь ненависті один до одного перейшла допустиму межу. Варто висловити судження, що не відповідає чиїмось уявленням і тут же почуєш загрози. А де загрози, там і дії.

Можливо, ви зараз поставите собі запитання: «Як так вийшло, що стільки партій одночасно почали влаштовувати провокації, почалися нові хвилі зради в ЗМІ і така сильна накрутка?». Я поясню.

Олігархи мають величезну владу — вони контролюють ЗМІ, вони контролюють певні політичні сили, у них є гроші, а вибори можуть підірвати їх «воровські» фінансові схеми. І вони готові використовувати всі свої ресурси, щоб зберегти владу і вплив.

Проти України війна ведеться з двох фронтів. Перший очолює кремль, другий — українські олігархи.

Вся біда в тому, що більшість ЗМІ, в першу чергу, телебачення належать злодіям-олігархам. Найбільш небезпечними ворогами нашої незалежності вважаю саме олігархів, багато з яких, прикриваючись синьо-жовтими прапорами, залучають до своїх лав не завжди освічених і мудрих патріотів, граючи на їх почуттях і емоціях.

Думаю, що єдиний вихід — це реальна деолігархізація з посадками в тюрму, з судовими справами і націоналізацією незаконно нажитого. Тому найважливішим завданням для українців сьогодні є не тільки боротьба на фронті, а й перемога над самими собою. Зберігши холоднокровність, ми зможемо поступово знищити бандитський клан олігархів.

Костянтин Бєдовой,

Керівник Київської обласної організації Руху «Справедливість», член Політради партії