Обвал спорткомплексу в Вишневому. Корупція загрожує нашому життю!

Учора в прес-центрі інформаційного агентства «Українські Новини» відбувся круглий стіл з тривожної, проте чіткої теми: «Обвал спорткомплексу у Вишневому: як через корупцію діти опиняються у небезпеці».

У заході взяла участь депутат Дмитрівської сільської ради, член Київської обласної парторганізації Руху «Справедливість» Марина Дехтяр. Серед інших учасників — депутати Вишнівської міської ради, Києво-Святошинської районної ради, Київської обласної ради та громадські активісти.

22Тема гостра й болюча. Приводом став прикрий випадок у ДЮСШ «Фаворит», який помпезно відкрили лише в травні цього року. Вдумайтеся: новозбудована спортивна зала обвалилася під час першого снігопаду 1 грудня цього року! На щастя, завдяки швидкій реакції тренерів вдалось запобігти жертв серед дітей, які на той час займались спортом в приміщенні.

Наразі ведеться слідство. Керівників підприємств, що виконували роботи, затримали.

Слід зазначити, що більшість із присутніх дійшли згоди, що надзвичайна ситуація відбулась через непрозорість проведення тендеру на виконання будівельних робіт. Не обійшлося й без корупційних схем, у яких може бути замішана вертикаль нинішньої влади.

«Квотний принцип формування виконавчої гілки влади призводить до подібних інцидентів, тобто «рука руку миє», — зазначив голова Київської обласної парторганізації Руху «Справедливість» Костянтин Бєдовой на своїй сторінці у Facebook.

На його думку, подібні інциденти відбуватимуться й надалі. Найстрашніше – можуть постраждати діти. Тому необхідна зміна системи органів законодавчої та виконавчої влади. Місце людей з низьким фаховим та моральним рівнем мають зайняти люди відповідальні. Ті, які турбуються про майбутнє громади та країни, а не тільки про особисте збагачення.

Обираючи таких людей та залучаючи їх до роботи, і ми, і наші діти отримають право на безпечне та справедливе майбутнє.

Лише невідворотність покарання в разі зловживань бюджетними коштами! Без привілеїв і строків давності!