Наливайченко назвав два кроки з боку України, щоб зупинити агресію Росії

Зупинити агресію можна завдяки двом ключовим складовим. Перше – треба мати національний план дій захисту країни. Друге – треба мати серйозну дієву міжнародну угоду.

Про це в ефірі програми ДокаZ з Олексієм Шевчуком на телеканалі ZIK заявив екс-голова СБУ, лідер політичної партії «Справедливість» Валентин Наливайченко.

Валентин Наливайченко, відповідаючи на питання ведучого, чи вірить він у Мінські домовленості, зазначив, що у «Мінськ» не вірить і вважає його таким, що не працює.

«Я фахово стверджую, що для України і для українців Мінські домовленості не працювали і не працюють. Треба говорити чесно. А найголовніше – треба діяти. Адже проти нас сьогодні є агресія. Почалася вона ще в лютому 2014-го року», – зауважив екс-голова СБУ.

Водночас Валентин Наливайченко заявив, що зупинити російську агресію можна через дві ключові складові:

«Перше – треба мати національний план дій захисту країни. Друге – треба мати серйозну міжнародну угоду. Не Мінські домовленості, а нову міжнародну угоду з деокупації наших територій і гарантій для України на майбутнє щодо територіальної цілісності.

От подивимось на Південну та Північну Кореї. Що вони зробили з союзниками? Південна Корея з США, Японією та Китаєм застосували принцип денуклеаризації для власного півострова. Вони змогли за 56 років закінчити війну, вони повертають заручників, розшукують зниклих безвісти, відновлюють залізничне сполучення. Вам це нічого не нагадує? Мені здається, що це те, що потрібно зробити нам для України і в Україні», – додав Наливайченко.

Гість програми наголосив, що українська влада повинна з найвищої трибуни світу говорити про деокупацію України.

«У серпні було засідання Генасамблеї ООН. Це найвища трибуна у світі, де треба було виступити українському Президенту. Він мав би сказати найголовніше: скільки українських сімей втратили синів і доньок на цій війні, скільки наших заручників у російських тюрмах або на окупованих територіях, скільки людей страждає в Криму. Ці факти потрібно наводити з найвищої трибуни. Також одразу потрібно було внести резолюцію про деокупацію України», – підкреслив Валентин Наливайченко.

Першоджерело: https://zik.ua/news/2018/10/11/valentyn_nalyvaychenko_nazvav_dva_kroky_z_boku_ukrainy_zdatni_zupynyty_1425155