Ієвлєв: «Підвищення тарифів — визнання владою своєї імпотенції»

Так коментує підвищення тарифів для населення Євген Ієвлєв, заступник керівника Донецької обласної організації Руху «Справедливість».

Справжній резонанс у суспільстві спричинило чергове підвищення тарифів для простих українців, а саме рішення Кабміну на чолі з прем’єром Гройсманом підвищити ціни на газ для населення на 23,5%. При цьому влада маніпулює, заявляючи про власні досягнення, бо «мали би підвищити на 60%».

Прем’єр-міністр Гройсман пояснює це тим, що «2008 року Україна взяла відповідальність перед МВФ вирівняти ціни на газ».

«Якщо не підтримувати відносини з міжнародними партнерами, то Україна не зможе оплачувати борги і ввійде в дефолт», — не соромлячись народу, продовжує свою промову Гройсман.

А відбувається це все у той самий час, коли нардепи, міністри і члени їх сімей декларують мільйонні та мільярдні статки в доларах і євро, коли за корупціонерів з фіскальної служби дружини чи їх друзі вносять до судів мільйонні застави незадекларованих грошей, походження яких не встановлено. І нікого не цікавить!

Вони прирівнюють ціни до європейських, хоча мінімальна зарплата, наприклад, у Німеччині складає 1498 євро, а в Україні 116 євро. Це ганьба!

Це результат того, що державою керують крадії, а до того ж, непрофесіонали, починаючи з вищого керівництва і закінчуючи місцевою владою.

Підвищення ціни на газ і нездатність України виплачувати борг перед МВФ — це не провина громадян України, а результат дій чи бездіяння влади, яка не може змусити власників великих підприємств, холдингів, власників заводів і пароходів чесно платити податки. І при цьому влада має бути прикладом!

Поки все це відбувається, через контрольовані ЗМІ людям закидають теми для обговорення про незалежну церкву, про нову армію, про державну мову, про те, як президентові вдається консолідувати світову спільноту навколо України і так далі. Це все, звісно, важливо, але доки в моїй країні громадянин не почуває себе захищеним, поки в лікарнях помирають люди через відсутність грошей на ліки, поки пенсіонери замерзають в квартирах, а в сім’ях люди працюють на 2-3 роботах, щоб вижити, мені байдуже, якою мовою приходять платіжки за тепло, і до якої церкви мої сусіди ходитимуть молитися.

Євген Ієвлєв, заступник керівника Донецької обласної організації Руху «Справедливість».