Наливайченко ініціює створення «Національного інституту ідеології та державотворення»

В Україні необхідно створити «Національний інститут ідеології та державотворення» — заявив Валентин Наливайченко на 25 ювілейному Форумі видавців у Львові.

A59C53A4-BEF1-4FED-B3F7-02CBAC75C600

На думку політика, головною функцією такого інституту має стати сучасна і якісна інформаційно-ідеологічна підготовка військовослужбовців, суддів, правоохоронців, дипломатів, службовців різного рівня.

«Тільки так можна системно протистояти ворожій пропаганді, імперським зазіханням, історичним фальсифікаціям та пропагандистським маніпуляціям»,- вважає політик.

На думку Наливайченка, такий орган треба створити на базі «Національної академії державного управління при Президентові України».

«До речі, чому така інституція існує саме при Президентові, адже ми живемо у парламентсько-президентській республіці…» — зауважив Наливайченко і додав, що у разі його перемоги на майбутніх президентських виборах, це стане одним із його перших політичних рішень.

У перший день роботи Форуму Наливайченко взяв участь у презентаціях книги британського історика Енн Епплбом «Червоний голод» про голодомор в Україні та збірки «Діалог лікує рани» – книги-інтерв’ю з Блаженнійшим Святославом авторства Кшиштофа Томасіка.