Допомога вимушеним переселенцям – один з пунктів плану відновлення миру

У Національному плані дій відновлення миру найважливіший акцент зроблений навирішенні проблем і надання допомогивимушеним переселенцям. в першу чергу,щоб вони могли повернутися в своїбудинки, про це Валентин Наливайченкозаявив жителям модульного містечка«Надія» в Харкові, де проживають 380 переселенців, які покинули свої рідні місцячерез війну на Донбасі. Більше половина – діти. Часто, діти інваліди.

  • У Міжнародній угоді я передбачаюстворення спеціального Міжнародного економічного фонду (МЕФ), щоб одночасно звідновленням миру на звільненихтериторіях люди могли відразуотримати допомогу на відновленнязруйнованого житла, а міста, селища на відновлення зруйнованих доріг,шкіл, лікарень. У першу чергунеобхідне вирішення соціальнихпитань: безкоштовні медичністраховки,безкоштовні ліки, якими МЕФ буде забезпечувати усіх, хто цього потребує.

Необхідно розуміти, через які страждання проходять люди вже п’ятий рік війни. А українська влада, Міністерство соціальної політики нічого не зробили для переселенців. Але ж тут інваліди, діти, люди похилого віку. Їм необхідні і окрема програма, і окремий бюджет, і вирішувати це треба в Києві.

Команда руху «Справедливість» домовлялася з українськими підприємствами в Дніпрі та інших містах, що виробляють модулі безпеки і санітарні модулі, які можна монтувати для проживання тимчасово переміщених осіб. Вони можуть служити і для розміщення військовослужбовців, і переселенців, і будь-якого українця, який потребує допомоги. І все це ми здатні виробляти самі за європейськими стандартами.

 

  • Як бачите, всі зусилля нашої команди націлені на вирішення конкретних проблем конкретних людей. Наш план дій ми продовжуємо обговорювати з жителями різних областей, професійними військовими, керівниками підприємств, юристами, журналістами і пропонуємо всім громадянам України долучитися до його створення.

п.с. Під час відвідання модульного містечка до Валентина Наливайченка звернулися з проханням місцеві мешканці. Опікуни діток-інвалідів просили сприяння у створенні регулярного транспортного сполучення від міста їхнього тимчасового проживання до школ і ліцеїв міста Харкова. Команда юристів “Справедливості” взяла це питання під особистий контроль.