Відкритий діалог білоцерківчан з Валентином Наливайченком

Сьогодні лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко та його команда зустрічалися з мешканцями Білої Церкви під час якої, в теплій та конструктивній атмосфері, обговорили гострі питання свого регіону.

Люди прийшли на цю зустріч, щоб поділилися своїм наболілим, почути  відповіді та поради на проблеми, що турбують найбільше.

Під час зустрічі з людьми обговорили тиск на підприємців, проблеми безробіття, проблеми сільського господарства, проблеми корупції, національної безпеки та багато інших.

«Час цієї влади добігає кінця. Нажаль, вона не виправдала очікувань людей, які жертвували собою під час Революції Гідності та на фронтах національно-визвольної війни. Вже дуже скоро, їх мають змінити нові люди, які не ставлять власні інтереси вище за інтереси людей. Перед ними стоїть відповідальне та складне завдання – завершити епоху клептократів, здолати корумповану системи та відродити Справедливість для кожного» — наголосив Валентин Наливайченко.

«Я переконаний в тому, що необхідно міняти політичну еліту та привести до влади нове політичне покоління, а також я переконаний в тому, що Валентин Наливайченко має стати Президентом!» — поділився своїми думками щодо майбутнього заступник керівника Політичної  партії Руху «Справедливість» Руслан Колєсніков.

«Україна  на час отримання незалежності  мала 52 мільйони громадян, п’яту економіку та одну з найпотужніших армій в світі. На сьогодні … ми маємо суттєву загрозу взагалі існуванню держави та її незалежності, маємо страшну депопуляцію! От уявіть собі, за минулий рік різниця між народженням і смертністю склала 200 000 осіб. Тобто, такий обласний центр, як Тернопіль повністю вимер…  а позаминулому року різниця складала 170 000, тобто темпи вимирання прискорюються ». Він зазначив, що політика нинішньої влади – витиснути молодь, щоб залишились тільки раби, та безсилі до роботи літні люди. І Все це робиться, щоб завезти з Європи дешеву робочу силу – біженців з Азії та Африки, за яких буде платити Європейський Союз, а гроші будуть розходитись так же, як і нинішні запозичення», — поділився наболілим керівник Київської обласної регіональної  парторганізації Руху «Справедливість» Костянтин Бєдовой.

Далі було вирішено проводити зустріч у форматі діалогу з усіма бажаючими. Діалог був конструктивним, адже політик відверто відповів на всі гострі питання.

Пенсіонер Сергій Іванович Медвідь: як Ви ставитеся до розвитку сільського господарства та фермерства в Україні?

 

В.Наливайченко: вважаю, що потрібно підтримати селянина — виробника, землероба. Маємо перейняти досвід Фінляндії щодо адресної підтримки сільгоспвиробників. На велику рогату худобу (кінь, корова) має бути адресна допомога держави — 5 000 грн. , на дрібну (свиня,вівця, коза) — 2 000 грн. Землю запасів потрібно передати та закріпити за ОТГ (об’єднаними територіальними громадами, передати на сільські ради. Парламент повинен ініціювати і підтримати зміни до Конституції, де чітко прописати: забороняється приватизація і продаж землі до тих пір, поки Україна не стане членом Євросоюзу. Чому так? Тому що до інститутів ЄС є довіра. Зокрема, до прозорих судових інстанцій. Коли ми станемо частиною ЄС, тоді у нас будуть інші суди. Тоді не олігархи скуплять українську землю, а буде реальний ринок землі і гідна рентна плата за землю, як в європейських країнах. А чи не за копійки або машину гною, як зараз.

 

Пенсіонер Сергій Іванович Медвідь: у людей дуже низькі пенсії, як нам виживати?

В.Наливайченко: — країни Європи: Німеччина, Туреччина, Польща знизили податки. ПДВ в них на товари першої необхідності — 7%, а в нас — 20%. Якщо в Україні знизити на ключові продукти харчування цей податок, то відповдіно впадуть і ціни.

Необхідна серйозна державна політика та державні гарантії в питанні кредитів під мінімальні проценти, лізинг. Політика  екс-голови Національного банку України Гонтарєвої, яка закрила майже половину працюючих банків в Україні, та до сьогодні гроші не повернуто всім вкладникам ліквідованих банків.

В Україні необхідно скасувати мито на імпортне авто. Адже через автомобільний бізнес Порошенка це питання досі не вирішене.

 

Пенсіонер Сергій Іванович Медвідь: це правда, що підприємство «Ленінська кузня» — бізнес Президента?

 

В.Наливайченко: так, Порошенко є власником  цього підприємства, яке натепер розкрадене та занедбане.

 

Василь Іванович Пантюшенко:  27 грудня 2017 року відбувся великий обмін полоненими – з тюрем бойовиків вдалось повернути 74 українських громадян. При цьому, за даними СБУ, у полоні бойовиків залишаються 103 українців. Серед них і мій син — танкіст ЗСУ Богдан Пантюшенко. Разом з Глондарем та Коріньковим залишилися в Макіївській колонії. В січні 2015 року в екіпаж танку влучили і хлопці попали в полон, це був важливий бій під Спартаком, ще до падіння Донецького аєропорту. Допоможіть повернути сина та хлопців!

В.Наливайченко: я знаю про цей випадок. Прошу Вас, передайте координати, які я обов’язково передам дипломатам Австрії,Германії та докладу зусиль, щоб визволити з полону наших людей. Ключова умова  для всіх форматів: мінського, нормандського — спочатку поверніть всіх людей!!!

Нам потрібно для цього зробити все можливе й неможливе.  


Володимир Чеславський: що робити нам, активістам на місцях, щоб змінилось життя простих українців?

 

В.Наливайченко: бути з людьми, перейматися їх проблемами та служити людям! Ніякої корупції! Обирати та відкликати. Риба гниє з голови! Не працюєте — геть з влади!

 

Учасник ЧАЄС: в учасників ЧАЄС дуже низькі пенсії, зняли пільги, Міністр соцполітики Рева обіцяє розібратися, але нічого не вирішує. Як нам бути, чорнобильцям?

 

В.Наливайченко: мають бути ліквідовані всі спецпенсії. Люди, які заслужили мають отримувати справедливі пенсії, адже на пенсію 1874 грн. вижити при таких цінах та захмарних тарифах — неможливо! Люди повинні отримувати справедливі пенсії.

 

Вячеслав Богданець, представник бізнесу: ми, бізнесмени відстоюємо свої права в судах, але влада саботує рішення судів та здійснює тиск на бізнес. Депутати та члени виконкому перетворили своє представництво у владі — в бізнес. Міський голова переписує бізнес на дружину… Необхідно відділяти бізнес від влади.

В.Наливайченко: відповідь конкретна: жорстка заборона займатись бізнесом у владі! Прийняття Закону про імпічмент президента та зняття недоторканності з депутатів. Необхідно щоб запрацював антикорупційний суд. Влада має очиститись тільки жорсткими методами.

Необхідно відстоювати права підприємців через пряму громадську дію. Це значить те, що коли на акції нас виходять сотні тисяч — тоді влада починає реагувати, бо вони нас бояться. Ніхто не казав, що буде просто — злодіїв потрібно документувати та припирати до стінки!

 

Пенсіонер:  чи плануєте ви об’єднання з партіями демократичного блоку?

 

В.Наливайченко: так плануємо, але тільки з тими, хто сповідує демократичні принципи. Але в жодному разі з тими, що вже були при владі.

 

Валентин Любанський, активіст та представник Політичної партії «Патріот»:  я був членом Української Республіканської Партії, засновником і першим головою якої був Левко Лук’яненко. Скажу свою думку: —  допоки ви не обійметесь та не почуєте один одного, перемоги не буде. Обіймемося друзі!

 

В.Наливайченко: я пам’ятаю, ми працювали разом в  2007 році, ще коли Левко Лук’яненко був членом Громадської ради при СБУ, було розсекречено архіви СБУ, що стосуються Голодомору, сталінських репресій, визвольної боротьби українських повстанців. Тепер ці архіви, оцифровані та відкриті для вільного доступу громадян.

 

 

Після зустрічі всі бажаючі мали можливість сфотографуватись та поспілкуватися з лідером Руху «Справедливість» Валентином  Наливайченком. Без гречки з відкритим серцем, відкито подивитись в очі зневірених людей, почути їх проблеми і найголовніше допомогти у вирішенні, ось головна мета цієї поїздки до білої Церкви.