Рух Наливайченка «Справедливість» відстоює права мешканців Сумщини на життя та здоров’я

Валентин Наливайченко та його команда вимагає у Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана припинити грубе порушення норм екологічного законодавства та вжити заходів для порятунку життів людей.

На території Шостківського району майже три роки тому невідомі залишили майже 23-ри тонни хімічних відходів. Частина цих речовин — 11 063 кг — заклали  в спеціальні бочки, решту — 11 878 кг — розфасували в поліпропіленові мішки. За весь цей час, зважаючи на різні погодні умови, їхній стан залишає бажати кращого.

Суми 1 Лист №2.33.1 від 20 лютого 2018 року Суми 2 Лист №2.33.1 від 20 лютого 2018 року 2

Суми фото з ВН

Небезпечні речовини потрапляють до ґрунту та у підземні води, розносяться навколо, забруднюючи території. Це відображається на стані здоров’я людей. Майже всі жителі сіл Ковтунове, Богданка, Чорні Лози являються постраждалими від аварії на ЧАЕС. У кожного з них є велика кількість хронічних захворювань, дуже слабка імунна система та з кожним місяцем все більше людей звертаються до онкологічного центру.

Усі вимоги простих селян місцеві чиновники ігнорують, відповідаючи лише формальними відписками. Нез’ясованим залишається і питання звідки з’явився гептіл на території Шосткінського району Сумської області? Чому фігурує в договорі фірма ЕЛГА, в якій працював юристом діючий губернатор Сумщини пан Клочко?

Рух «Справедливість» на чолі з Валентином Наливайченком та місцеві депутати вимагають від влади негайно відреагувати на цю екологічну катастрофу та викрити і покарати винних у ній.

Фото та інформація: прес-служба Руху В. Наливайченка «Справедливість»

Суми Додаток 1 Суми Додаток 2-1 Суми Додаток 2-2 Суми Додаток 3-1 Суми Додаток 3-2