Виплату добровольцям у 5 000 гривень на Чернігівщині продовжили ще на рік

За ініціативи Руху «Справедливість» матеріальну допомогу у розмірі 5 000 гривень отримають всі ті добровольці, які не тримали виплату минулоріч. Це рішення одноголосно підтримали депутати на засіданні Комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО Чернігівської обласної ради.

Чернігів АТО виплати

Наша держава поки не забезпечила добровольців жодними соціальними гарантіями та пільгами. І за те, що вони ціною свого здоров’я та життя захищали Україну, нині не отримують нічого. Тож активістам та правозахисникам доводиться брати ініціативу в свої руки та боротися за інтереси тих, хто захищає нас на передовій.

Нагадаємо, команда Чернігівської обласної організації Руху «Справедливість» ініціювала виплату одноразової матеріальної допомоги добровольцям у розмірі 5 000 гривень ще 22 серпня 2017 року. Уперше на обласному рівні підняли питання надання соцгарантій та пільг добровольцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.

Чернігів АТО виплати 1

Головний критерій отримання виплати не змінився: це документ державного зразка, який підтверджує участь особи у бойових діях. На даний час підтверджений рішенням суду факт участі – єдиний державний документ, який засвідчує участь добровольців в АТО.

Фото: прес-служба Чернігівської обласної організації Руху «Справедливість»