Паркова зона чи «царське село»: на Чернігівщині занепокоєні можливою зміною цільвого призначення земель у Ялівщині

Найскандальнішим на січневій сесії Чернігівської міської ради було питання про зміну цільового призначення земельних ділянок у Ялівщині. Їхні власники дуже хотіли змінити статус з сільськогосподарського на «для забудови». Проте питання було все ж зняте з розгляду.

Власники трьох ділянок у Ялівщині вже не вперше намагаються змінити їхнє призначення. Однак, вони мають право подавати документи на зміну цільового призначення землі на кожну сесію. І немає гарантії того, що одного разу депутати це не підтримають.

Чернігів,_Ялівщина._Стежка

Це питання виклакало неабиякий резонанс у місцевих мешканців та екологів. Представники Руху В. Наливайченка «Справедливість» теж занепокоєні намірами власників. Адже ділянки знаходяться на території ландшафтного парку, зміна їхнього цільвого призначення призведе до знищення зеленої зони. Ще й кордони РЛП «Ялівщина» досі не визначені юридично, і господарі землі мають право що завгодно робити зі своєю приватною власністю.

Чернігівці ризикують втратити прекрасну зелену зону. Якщо «Ялівщину» привести до ладу, то це буде чудовий громадський простір, де будуть відпочивати сім’ями, а не тільки пиячити. Однак замість того, скоро на місті сосен може вирости нове «царське село» з елітними котеджами, яке буде поповнювати кишені забудовників.