Україна має ініціювати проведення донорської конференції, — М. Лубківський

Українська влада має випрацювати стратегію виконання 15-ти позицій, прописаних в Резолюції ПАРЄ щодо нашої держави, та ініціювати проведення донорської конференції, аби отримати фіндопомогу у зв’язку з втратами, спричиненими агресією з боку РФ. Про це заявив радник із міжнародних питань Руху «Справедливість», дипломат Маркіян Лубківський в ефірі «Великого вечора» на телеканалі NEWSONE.

Прийнята Резолюція ПАРЄ має дуже чіткі формулювання, називаючи події на Донбасі російською війною проти України. І, певною мірою, замінила постанову Кабміну на виконання згаданого закону, зазначив Лубківський. У ній ідеться про важливі завдання, пов’язані, насамперед, з гуманітарними аспектами. Це — питання розмінування територій, звільниних від окупантів, турбота про біженців та внутрішньоперемішених осіб, наших військовослужбовців, питання гуманітарної допомоги.

«Саме для вирішення проблем, зрозумілих кожному українцю, Україна мала б ініціювати проведення донорської конференції для збору фінансової допомоги. Як це було, наприклад, після Чорнобильської катастрофи і гроші на будівництво нового саркофагу збиралися саме таким способом», — наголосив Маркіян Лубківський.