Крадіжка мистецтва: екс-керівник Служби безпеки України допомагає музею Вестфріс (частина ІІ)

Тепер, коли ми побачили всю історію корупції в Україні, хотілося б дізнатися: як там справа з крадіжками витворів мистецтва в музеї Westfries? Коротка відповідь: погано!

Якщо розлогіше: на даний момент є ще 19 музейних експонатів, що належать музею Westfries, і які зникли безвісти в Україні. photo5426890104657520775                                                                                                                         У випаленій війною країні, секретна служба була задіяна якщо не в пограбуванні, то, принаймні, в участі у торгівлі національними художніми скарбами (картинами). Які були вкрадені ще у 2005-му році.  Долаючи величезну кількість фейкових новин у цій справі – Noord-Hollands Dagblad розповіли про те, як колишній очільник секретної служби України намагається допомогти музею повернути ці витвори мистецтва (https://www.noordhollandsdagblad.nl/hoorn-enkhuizen/kunstroof-oud-baas-geheime-dienst-oekraine-helpt-westfries-museum).

 

От тільки є одне але: друзі Рютте, Пехтольда та Юнкера у Києві – йти на співпрацю не поспішають…                    003bc49990_DUSqQx7WkAA-H8O

Приклад А: вище ми прикріпили досить красномовну світлину, на якій Петро Порошенко, «чокогарх» України, весело вітається з декількома людьми, в тому числі з Борисом Гуменюком, одним з комбатів добровольчого руху, головним підозрюваним у справі, у якого вдалося «відбити» п’ять картин з великим болем, зусиллями та пручанням з боку офіційного Києва.

 

Приклад Б: На відео нижче, ви можете побачити процес реставрації цих п’яти полотен, тому що ці люди гадки не мали як правильно зберігати витвори мистецтва. І чи повернеться колись все інше?

Та поки Рютте та Александр Пентхаус намагатимуться зберегти  дружбу з «шокопринцем» — ми ні на що не можемо розраховувати.

Джерело: https://www.geenstijl.nl/5140424/echt-nieuws-over-nederlandse-roofkunst-in-kiev/

Частина І за посиланням: http://www.spravedlyvist.com.ua/foto-ta-video/10292