Олігархи поставили на Україні хрест і висмоктують з неї останні соки

Вже навіть не тисячі, а мільйони українців, спакувавши валізи, подалися світ за очі шукати щастя на чужині. За даними Світового банку їх число обраховується 7-ма, а за підрахунком вітчизняних аналітиків 10 мільйонами. Але й це ще ніщо у порівнянні з тим, скільки людей хочуть поїхати звідси геть. Згідно з результатами одного з останніх опитувань компанії Research & Branding Group Україну, не вагаючись, готова назавжди покинути третина наших співвітчизників, 53 проценти з яких – молоді люди віком до 30 років. А враховуючи і той факт, що Україна за оцінкою ОНН посідає друге місце в світі за показником смертності, вона має незавидну перспективу цілковитого зникнення з демографічної і політичної карти планети.

Масову міграцію українців за кордон можна було б пояснити словами відомої приказки: риба шукає, де глибше, а людина – де краще. Проте залишати рідні домівки наших співвітчизників змушує не бажання жити краще, а природне прагнення вижити. Олігархічно-політична верхівка, позбавивши українців елементарних прав на працю, медичне обслуговування, соціальний захист і гідне життя, по суті поставила на Україні хрест. Ненаситні товстосуми-скороспілки, які своє майбутнє бачать лише у самодостатній ситій Європі (там вони обзавелися маєтками, налагодили бізнес, навчають дітей, лікують своїх близьких, а дехто вже й живе зі своїми родинами), висмокують з народу останні соки.

І роблять це (треба віддати їм належне) зі спритністю віртуозних злодіїв. Коли, однією рукою дають, то іншою вже залізають людям в кишеню. Так, ще не встигли «ощасливлені» пенсіонери натішитися обіцяними надбавками до пенсій, як їм уже нову методику нарахування ціни на газ підсовують. Відтак, тисяча кубометрів газу буде коштувати не 6,937, як зараз, а 8,032 тисячі гривень. А треба взяти до уваги, що газ на 18 процентів подорожчає не тільки для населення, а й для комунальників, то як пити дати, чекайте неминучого підвищення тарифів на тепло і гарячу воду, за яку рівняни вже зараз боргують Рівнетеплоенерго 78,5 мільйона гривень.

Чого тоді, скажіть, варті осучаснені Гройсманом пенсії, які, мов корова язиком, злиже інфляція і вирвуть з горла олігархи. І за прикладом далеко не треба ходити, а тільки проаналізувати ціни на продукти, які за останній місяць виросли на 15-20 відсотків. Навіть хліб з жовтня подорожчав відразу на гривню. І це, як твердять експерти, ще не кінець.

То що чекає українців у майбутньому? Зневіра і злидні знедолених мільйонів? Це ми вже маємо. Що далі? Цілковитий занепад? Відповідь на це питання повинен дати собі кожен самостійно.