Правовий Центр «Справедливість» здобуває чергову перемогу для добровольчого руху в суді

Деснянський суд Чернігова встановив юридичний факт участі в бойових діях на сході України чернігівського бійця Добровольчого українського корпусу «Правий Сектор» (ДУК «ПС») Сергія Стеценка. Правовий центр Руху «Справедливість» надав безкоштовну юридичну допомогу в підготовці заяви Сергія в суд, здійснював представництво і підтримав його безпосередньо на судовому засіданні.

Боєць-доброволець Стеценко виконував свій громадянський обов’язок у зоні проведення АТО – захищав бойові позиції у складі ДУК «ПС». Це підтвердили на суді його бойові побратими та відомі чернігівські волонтери. Сергій Стеценко має нагороду «Лицарський хрест добровольця», яку також від отримав за захист держави на сході України.

За юридичної підтримки Руху «Справедливість» Деснянський і Новозаводський суди Чернігова встановили юридичні факти участі в бойових діях на сході України вже біля 15 бійців-добровольців, зауважила керівник Чернігівської обласної організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Оксана Голубова.

Правовий центр Руху «Справедливість» і далі продовжує супроводжувати у судах Чернігівщини справи бійців добробатів, які захищали і зараз захищають кордони України. Оскільки на законодавчому рівні не передбачено чіткої процедури надання статусу УБД добровольцям, вони змушені звертатися до суду для встановлення юридичного факту своєї участі в АТО.​