«Справедливість» підтримала віче «Україна після Порошенка»

Майже тиждень активісти Руху «Справедливість» разом зі своїм лідером Валентином Наливайченком разом з людьми на площі Конституції.

17 жовтня майже 2 000 активістів Рух «Справедливість» на чолі з лідером Валентином Наливайченком передали в Адміністрацію Президента вимоги про зняття імунітету з президента, суддів, прокурорів, народних депутатів, прийняття процедури імпічменту, створення Антикорупційного суду та покарання корупціонерів у владі. Після цього актив приєднався до мітингу під Верховною Радою.

Наразі оперативний штаб Руху Наливайченка працює на площі Конституції. Цілободово у 6-ти наметах «Справедливості» працює юрист, який надає консультації всім бажаючим. Рух «Справедливість» залишається разом із людьми.

«Заяляю, що право вийти на мітинг, передбачене нашою Конституцією, Ми звідси не розійдемось, доки президент не виконає наші вимоги!» — зазначив керівник Секретаріату Руху Руслан Колєсніков з трибуни на площі Конституції під час віче «Україна після Порошенка», що пройшло минулої неділі.

Ближче до обіду стало зрозуміло, що владі закон не писаний: Нацгвардія заблокувала автівку з апаратурою для сцени просто в Маріїнському парку. «Якщо все юридично правильно оформлено та є заявка на мирний мітинг, чому влада чинить перешкоди в його проведенні? Які можуть бути блокування? Нехай люди завозять апаратуру та висловлюють свої думки», — зауважив Колєсніков зі сцени.

Люди обурилися: на площі Конституції поліціянтів більше ніж протестантів. Невже немає куди поліцію застосувати, в нас криміналізована країна, злочинність зростає! Було прийнято рішення перенести апаратуру з автівки на площу. Для близько 3 000 учасників віче це не стало проблемою.

Мітингувальники кричали «Ганьба!», «Прибрали руки!», «Пропустіть машину», штовханина та тиснява між людьми могла скінчитись непередбачуваним фіналом. Рішення про пропуск транспорту до сцени згідно з заявкою, поданою організаторами акції, має ухвалити один з керівників управління поліції у Києві, чому не ухвалюють вже всім зрозуміло, обурювався натовп.

Зрештою звукову апаратуру відстояли. Заступник керівника Київської обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» Андрій Юга разом із керівником Секретаріату Руху Русланом Колєсніковим підтримали людей, не допустивши силового протистояння.

 

Подякувати людям за їхню активну позицію та незламність на площу Конституції приїхав лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.