По 5 000 гривень допомоги для добровольців від держави ініціював Рух В. Наливайченка «Справедливість» на Чернігівщині

Уперше на обласному рівні Чернігівщини Рухом «Справедливість» підняте питання визнання бійців-добровольців учасниками бойових дій та надання їм відповідних соціальних гарантій і пільг.

Актив Руху став ініціатором створення і увійшов у склад робочої групи при обласній раді, яка вирішуватиме це питання, говорить керівник Чернігівської обласної організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Оксана Голубова.

На засіданні саме цієї комісії вирішили змінити Програму соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей у Чернігівській області на 2017-2018рр, в частині виплат одноразової допомоги із розрахунку загального фінансування у сумі 90 000 гривень. До того, як Руху «Справедливість»ініціював ці зміни, бійці-добровольці Чернігівщини ніколи не отримували взагалі жодної фінансової допомоги від держави. Саме тому юрист чернігівської команди Руху Олександр Приходько наполіг на тому, щоб надати добровольцям одноразову допомогу у сумі 5 000 гривень, що в рази перевищує аналогічну допомогу в інших областях.

Окрім цього члени комісії вирішили: — визнати жителів Чернігівської області, які були чи є у складі добровольчих формувань, що задовольняють ряд критеріїв, бійцями-добровольцями, які брали участь у захисті України на сході;

— утворити комісію, затвердити її склад, положення та Порядок визначення бійців-добровольців, які брали участь у захисті України на сході.
— звернутися до парламенту з пропозицією законодавчого врегулювання визнання бійців-добровольців.
«Дані пункти будуть внесені на розгляд чергової (серпневої, — ред.) сесії Чернігівської облради у формі проекту рішення обласної ради», – додала Оксана Голубова.Чернігів звернення

Чернігів протокол Чернігів протокол 2