У сучасному глобалізованому світі немає великих і маленьких держав – В. Наливайченко

IMG_5548Команда «Справедливості» на чолі з її лідером Валентином Наливайченком працювала цими днями в Естонії на запрошення наших партнерів.

За словами Валентина Наливайченка найсучасніші інформаційні технології, електронне урядування, надання електронних послуг населенню і кібербезпека — ось три сфери, де Естонія не лише досягла величезного успіху, але й є визнаним європейським і світовим лідером, та готова ділитися власним досвідом з Україною.

IMG_5542

«В Естонії сьогодні успішно функціонують та визнані усім світом, як найефективніші, такі дві програми: «держава-сервісний центр для громадян» та «електронний уряд». Представники «Справедливості» дізналися, як організовано та діє в Естонії електронне урядування, усі електронні урядові та муніципальні послуги для громадян, зокрема на митниці, у питаннях податків, електронне голосування на виборах, електронні програми сприяння підприємництву, цифрові технології сприяння вільному руху товарів та послуг, самоврядування на рівні територіальних громад. Про це домовились із представниками правлячої коаліції естонського уряду», — підкреслив він.

IMG_5550IMG_5557

На переконання В. Наливайченка такі програми життєво необхідно запровадити в Україні — сучасні технології позбавляють корупції в уряді та перетворять чиновників на сервісний центр для громадян.
«Запровадження в Україні електронного урядування та мінімізація залежності громадянина від чиновника — один з ключових пунктів програми «Справедливості», за втілення якого відповідатимемо перед людьми!»- наголосив лідер руху «Справедливість».