Рух «Справедливість» ініціював створення робочої групи з питань надання добровольцям УБД

У Чернігівській облраді відбулося перше засідання робочої групи з підготовки механізму визнання на обласному рівні добровольців учасниками бойових дій на сході країни. Ця робоча група була створена постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО як результат розгляду звернення Руху Валентина Наливайченка «Справедливість».

03

У зверненні активу Руху наголошувалося на визнанні Олександра Бабіча, Олександра Лапи, Сергія Проценка, Олександра Буги та Євгена Руденка учасниками бойових дій на рівні обласної ради та надати їм соцгарантії, наближені до переліку пільг, передбачених ст. 12 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» відповідно до повноважень органів місцевого самоврядування».

04

«Одним із головних рішень робочої групи стала пропозиція внести на розгляд чергового пленарного засідання облради проект рішення про визнання бійців добровольчих батальйонів, де було би передбачено, що при обласній раді та облдержаадміністрації буде створена комісія з надання відповідного статусу добровольцям. Серед пропозицій членами робочої групи були висловлені рекомендації щодо включення до складу комісії головного спеціаліста Північного міжрегіонального сектору Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Альберта Черешка, представника ДУК «Правий Сектор» Олександра Лапу, керівника Правового центру Чернігівської обласної організації Руху «Справедливість» Олександра Приходька», — зауважила керівник Чернігівської обласної організації Руху В. Наливайченка Оксана Голубова.

05

Також учасниками робочої групи планується виробити напрацювання у цих питаннях із метою підготовки звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України з пропозицією змін до діючого законодавства стосовно бійців добровольчих батальйонів у питанні встановлення їм відповідного статусу та надання соціальних гарантій і пільг, підсумувала Оксана Голубова.