Україна і «Справедливість» на Донбасі під обстрілами (відео)

Волонтери вкотре на власні очі впевнелися: «режим тиші» на Донбасі – фейк від влади.

Найтяжчим у поїздці на лінію розмежування, розповідають волонтери, було бачити тяжкопоранених українських хлопців у госпіталі в Попасній (Луганщина). Їх привезли з позицій медики Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова (ПДМШ).

Лікарі надавали першу  допомогу і на ношах під крапельницями та з охороною на автомобілях везли їх за 30 кілометрів у госпіталь. А потім знову виїздили на лінію розмежування.

Чернігівські волонтери Руху Валентина  Наливайченка «Справедливість»  разом  із волонтером  зі Славутича Вікторією Цехмістер передали допомогу для лікування українських захисників. Передачі бійцям на Світлодарській дузі і Луганському  були вчасними. Там наші воїни одержали обереги, продукти і воду від «Ясена» –  якраз у спеку сталися перебої з доставкою води.

Промзона Авдіївки зустріла автоматними чергами  та пострілами зброї більшого калібру з боку  Донецька і Ясинуватої, коли на годиннику було  17:15. Це  фіксували на відео (https://www.youtube.com/watch?v=Ixh5H0x0AFg).

У Красногорівці  чернігівські волонтери Руху «Справедливість» і волонтер зі Славутича пані Вікторія Цехмістер передали оборонцям  необхідне, зокрема, — і спеціальні ліхтарі та смаколики. Останні роздавали в усіх точках, де були. Їх напекла матір українського бійця Наталя Ратушна.

Керівник Чернігівської обласної організації Руху  «Справедливість» Оксана Голубова так прокоментувала поїздку  своїх колег: «Вони не лише доставили найнеобхідніше, що замовляли воїни, а передали зібране підприємцями і просто жителями Чернігова та Славутича. Також відвідали польові табори воїнів на полігоні, які знаходяться далеко від фронту і надали правову допомогу солдатам та добровольцям».

За словами Голубової, чергова  поїздка відбудеться по мірі замовлень  з  лінії зіткнення та  збирання допомоги підприємцями і патріотами.