У Білій Церкві люди вимагають залишити водоканал у власності громади

image«Кредит — це схема розкрадання», » Водоканал -громаді!», «Кредит збільшить тариф у три рази!» – з такими гаслами та плакатами місцеві мешканці, заручившись підтримкою активістів Білоцерківської міської та районної організацій Руху В. Наливайченка «Справедливість», вийшли на акцію протесту під Білоцерківську міську раду.

Причиною невдоволення людей стало винесення на порядок денний сесії питання про отримання кредиту розміром в 1 мільярд гривень на догоду приватній компанії-концесіонеру і одночасно монополіста ТОВ » Білоцерківвода».

«За фактом ухвалення цього рішення жителі могли б потрапити в кредитну кабалу. Це б могло дозволити підвищити тарифи на водопостачання і водовідведення, збільшити термін оренди до 30 років, замість 15 років. Взявши кредит, місцева влада «подарувала» б кожному домоволодінню борг у більше ніж 15 000 гривень», — розповів керівник Білоцерківської районної організації Руху «Справедливість» Ярослав Яременко.image

Завдяки активній позиції партійців та активістів, питання отримання кредиту взагалі не обговорювалось на сесії та було знято з порядку денного. «Показовим є те, що жителі міста Білої Церкви не проявили достатньої активності в цьому питанні, до акції могло б долучилися набагато більше людей. Але це й не дивно, адже місцева влада на чолі з мером Геннадієм Диким замовчує такі теми та не виносить їх в публічну площину», — зауважила керівник Білоцерківської міської організації Руху В. Наливайченко Алла Лемешко.