Наливайченко назвав три головні провини Гонтаревої

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко назвав три найголовніші провини керівництва НБУ і спростував міф про звільнення Гонтаревої.
 
«Відпустка — не звільнення! Давайте спростуємо міф про звільнення голови НБУ. Це не заміна – це втеча перед черговою місією МВФ, яка прибуде в Україну днями», — заявив політик в ефірі каналу 112.ua
 
За його словами, найгірше, що сталося з національним банком — туди прийшли інвестиційні банкіри, яких у діловому світі називають «чорними банкірами».
 
«Вони зробили неприпустимі речі: перетворили національний банк України на комерційну структуру. Потім у непрозорий спосіб ліквідували рахунки і активи громадян та бізнесу. І найголовніше -підірвали довіру до українських банків взагалі!»- наголосив Наливайченко.
 
Він зазначив, що замінити треба не лише Гонтареву, а й усіх її заступників. Їх мають не просто звільняти, а кримінально переслідувати. Саме завдяки керівництву НБУ ситуація в економіці та соціальній сфері вкрай важка.
 

«Місії МВФ треба не замулювати очі, а надати правдиву інформацію: ветеранам АТО та дітям війни не вистачає грошей. На їхню пенсію сьогодні вижити неможливо! Не варто доводити ситуацію до абсурду і нищити власний народ. Не варто вішати кредити на людей. Дайте Місії правдиву інформацію. Інакше станеться як з банком ЄБРР, який за останній рік майже вдвічі скоротив інвестиції в Україну», — підкреслив лідер руху «Справедливість».