На Волині працюватиме Безкоштовне кадрове агентство для бійців АТО

Безкоштовне кадрове агентство для демобілізованих вояків АТО, що працюватиме незалежного від влади Волинського регіону. Таке рішення ухвалили учасники круглого столу «Проблеми працевлаштування та соціальної адаптації бійців АТО», ініційованого активістами проекту «Армія Гідності» громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість».

image

«З огляду на те, як діють існуючі координаційні центри і як їх фінансує влада –це досить дієво, однак роботу гальмують забагато формальностей та декларативність. Тому ми створимо ініціативну групу з небайдужих людей, які будуть займатись працевлаштуванням демобілізованих бійців АТО. Вони зможуть фактично за руку взяти і завести бійця до роботодавця, правильно скласти резюме і пройти співбесіду. У даному напрямку вже проведені зустрічі з провідними кадровими агентствами, які небайдужі до цієї проблеми та готові надати посильну допомогу у їх вирішенні», — заявив керівник проекту «Армія Гідності» на Волині Сергій Синько.

image

Один із учасників круглого столу, керівник Волинської обласної організації ветеранів АТО, Ярослав Мудрик зауважив, що в області вже діє два подібних центри. Але результат залишає бажати кращого. Тож вирішили, що зусилля треба об’єднати та працювати разом. Адже кінцева мета спільна – гідне забезпечення ветеранів АТО та їх сімей. Тож уже найближчим часом на Волині почне працювати Безкоштовне кадрове агентство для бійців АТО, яке буде координувати роботу між учасниками АТО, громадськими об’єднаннями, центрами зайнятості та, власне, самими роботодавцями.

«Підсумовуючи засідання круглого столу хочу сказати, що ми повинні не лише голосно заявляти про свої проблеми, пропонувати методи їх вирішення, бути самим активним прошарком суспільства. У свою чергу, громада нашого регіону та влада повинні поважати ветеранів АТО та всебічно підтримувати їх та членів їхніх родин», — зауважив Сергій Синько.