Наливайченко: Тільки слабкі духом бояться своєї історії

image

Лідер руху «Справедливість» закликав українців вшанувати Дні пам’яті та примирення.

Наливайченко, який на посаді голови СБУ розсекретив архіви НКВС-КДБ, наголосив на неприпустимості замовчування та приховування історії власного народу.

«Вшануй пам’ять, зрозумій, будь сильним!
Тільки слабкі духом бояться своєї історії, бо так вони виправдовують параліч волі сьогодні і небажання боротися за майбутнє», – написав політик у своєму фейсбуці.

Наливайченко розповів, що обидва його діди Федір та Антон воювали у радянській армії на фронтах Другої Світової. Воювали разом з мільйонами чоловіків і жінок за право жити для себе та своїх дітей: ««Вони прийняли бій проти нацизму з перших днів, коли переляканий радянський вождь мовчав, а в комуністичних концтаборах НКВС продовжували по-звірячому винищувати невинних людей».
Водночас, політик відзначив героїзм УПА Поліської Січі, яка з перших місяців вторгнення воювала за право жити вільно, проти нацистів на нашій землі та нагадав, що пізніше Українська Повстанська Армія воювала одночасно на два фронти — з червоним і коричневим злом — Комуністичним режимом та Гітлерівською Німеччиною.

«Роман Шухевич, Микола Арсенич, Василь Кук, Нил Хасевич…
І прості солдати чотирьох Українських фронтів радянської армії, і вояки УПА билися за право жити вільно на своїй землі. Проти поневолення та гноблення, проти нацизму та проти комуністичного режиму.
Сила зрозуміти, щирість вшанувати, пам’ять для дій сьогодні та боротьби за майбутнє»,- зазначив лідер руху «Справедливість».